Heb je binnenkort een date of afspraakje?

Je eerste date

Gefeliciteerd man!

Wat spannend dat je hebt binnenkort een date met een vrouw hebt.

Wat ga je doen? Ga je een normale, gebruikelijke eerste date hebben? Zo eentje waarbij je kijkt hoe de ander eet, ieder vertelt samenvattingen van zijn leven, en aan het einde van de avond vraag je je af of je haar moet zoenen?

Voor mij is een date er om elkaar te leren kennen. Het eerste afspraakje moet dan ook heel simpel zijn: een kopje koffie en een leuk gesprek. En dan maar zien hoe het verder gaat..

Ik observeer altijd hoe ik me na die eerste afspraak voel. Toen ik vroeger vaak afspraakjes had wist ik altijd dat het een goede was geweest als ik op de weg naar huis moest glimlachen als ik dacht aan dingen die we besproken hadden. Of als ik de volgende dag met een glimlach wakker werd om iets wat ze gezegd had.

Als dat gebeurde vertelde ik haar dat dan ook meteen de volgende dag. Ik belde of  stuurde een sms-je, bijvoorbeeld: “Ik heb nog wat nagedacht over wat je zei over de economie en ik hoop dat we binnenkort kunnen verder praten. P.S. Ik vond het gisteravond heel gezellig.”

Zeg iets over wat je echt leuk aan haar vond, dan laat je namelijk zien dat je echt luisterde, een connectie voelde en in haar geïnteresseerd was.

Het gaat er eigenlijk om dat je iemand leert kennen. Dus waarom zou je er nog meer druk op zetten door naar een speciaal restaurant te gaan? Als jullie na 20 minuten al weten dat jullie elkaar niet leuk vinden en de bediening is een beetje langzaam zul je (erg pijnlijk!) elkaar de rest van de avond maar moeten aanstaren zonder gespreksstof!

Dat is het niet waard. Spreek kort met elkaar af (voor een kopje koffie of thee) zodat je erachter kunt komen of jullie een klik hebben, zonder dat je een enorme rekening van het restaurant  moet betalen terwijl je haar niet eens leuk vond.

Hou je eerste afspraakje simpel! En wees dan creatiever voor de tweede afspraak.

Wat je over haar geleerd hebt tijdens de eerste date – of  ze nou van Thais eten houdt, al jaren niet gebowld heeft of graag naar musea gaat – kun je als inspiratiebron gebruiken voor de tweede date. En voor de derde date gebruik weer iets wat je geleerd hebt bij de tweede date.

Daten gaat over het opbouwen van spanning en over het creëren van herinneringen.

Niks betekent meer voor me dan mijn eerste drie maanden met Sonja. Ik herinner me nog precies elk moment en elk gesprek alsof het gisteren was.

Het is geweldig; misschien creëer je wel iets wat nog een leven lang zal duren. Dus door dingen over de ander te leren en goed na te denken over wat je op het volgende afspraakje wilt gaan doen, kunnen jullie later misschien samen terugkijken en zeggen, “Goh, onze eerste drie maanden waren zo geweldig!”

Er is niets sterkers dan nieuwe liefde. Maak het voor iedere persoon waarmee je uitgaat speciaal, want op een gegeven moment komt de liefde van je leven voorbij en dan moet je maar hopen dat je leuke afspraakjes kunt bedenken en goed kunt luisteren!

Wees nooit bang of zenuwachtig voor die eerste date. En als je nu alles wilt weten over daten en wat te doen op de date? Lees dan ons boek Zelfvertrouwen met Vrouwen, het vrouwen versieren boek!

Groet,

SmoothDoc

 

En wil je meer versiertips ontvangen voor jou als man? Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief vrouwen versieren.

 

briget-maaslandnieuwsbrief

You can leave a response, or trackback from your own site.