Vervelende vrouwen op date

Vervelende vrouwen op je date…. Want hoe leuk daten met vrouwen ook mag zijn, de kans is groot dat je ook te maken krijgt met afwijzingen en vrouwen die niet reageren zoals jij dat wilt. Erg vervelend inderdaad.

In sommige gevallen kan het zelfs tot een conflictje leiden (Al ligt dat er grotendeels ook aan hoe jij er zelf mee omgaat).

Dit hoeft niet eens zo heel problematisch te zijn, toch kan het ervoor zorgen dat het contact verbroken zal worden. Daarom is het belangrijk dat je goed weet te reageren. Zeker als je vaker vervelende vrouwen tegenkomt. Het kan namelijk goed zien dat jouw reactie ervoor zorgt dat je dates uiteindelijk telkens extra vervelend worden

In deze blog schetsen we enkele voorbeeld situaties en het advies hoe daar mee om te gaan.

Allereerst hebben we wat basisadvies en richtlijnen die in bijna iedere situatie te gebruiken zijn.

De basisregels bij boze en vervelende vrouwen

  • Trek het niet persoonlijk aan

Vrouwen zijn emotionele wezens die (voor ons mannen) vaak onbegrijpelijke beslissingen maken. Het is beste is om die keuzes dan ook niet persoonlijk aan te trekken. Het is negen van de tien keer ook niet persoonlijk naar jou toe bedoeld.

Mocht het een keer toevallig wel persoonlijk aan jou gericht zijn, dan nog is het fijner om te doen alsof het niet zo is.

  • Reageer niet agressief, zowel fysiek als verbaal.

Wat je vooral nooit moet doen is agressief reageren. Daarmee bedoelen we boos worden en schelden. Fysiek geweld is natuurlijk al helemaal uit den boze.

Dit is namelijk een teken van zwakte. Je laat blijken dat jij je emoties niet onder controle hebt en helemaal ontdaan bent omdat een vrouw even niet deed wat jij wilde.

Een aantrekkelijke man reageert rustig en volwassen. Lach er desnoods om (zolang je haar maar niet uitlacht)

Ook kun je dan een welles-nietes spelletje krijgen. De een wordt boos, de ander nog bozer…totdat jullie elkaar al helemaal niet meer kunnen uitstaan.

Daar komt nog bij dat boos reageren heel negatief is, wat het absoluut niet aantrekkelijk maakt om nog eens met je af te spreken. Er zit niemand op negatieve mensen te wachten, al helemaal niet met daten.

  • Ga niet op je knieën

Ondanks dat we aanraden om rustig en vriendelijk te blijven, moet je vooral ook niet op je knieën gaan.

Dat wil zeggen dat je niet ineens overdreven aardig moet gaan doen. Of gaat slijmen in de hoop dat ze van gedachten veranderd.

Ook dit is een teken van zwakte. Daarbij laat je zien dat je heel veel waarde aan haar hecht.

Natuurlijk is het niet erg om veel waarde te hechten aan een vrouw als het je vriendin is. Niet als je haar amper kent. Dat maakt je namelijk onaantrekkelijk.

Een aantrekkelijke man heeft de keuze is niet zomaar van slag te raken door een vrouw die even niet doet wat hij wilt.

Een beetje nonchalante houding is namelijk heel krachtig om vrouwen geboeid te houden. Mannen die meteen alles willen doen laten zo blijken dat ze weinig dames in hun leven hebben.

Daarbij staat een sterke man voor wat hij zegt en doet. Een vrouw kan hem daar niet zomaar vanaf brengen door enkel wat drama te schoppen.

vervelendedate

  • Richt jezelf niet op één vrouw

Dit heeft in principe weinig te maken met hoe moet reageren op een vervelende vrouw. Wel zal het ervoor zorgen dat je eerder geneigd bent een verstandige keuze te maken.

Als je meerdere vrouwen in je leven hebt, maak je jezelf vaak minder druk om eentje die vervelend doet. Je kunt altijd nog naar een van je andere vrouwen gaan.

Dit betekent niet dat je moet vreemdgaan of verplicht moet daten, zorg er alleen voor dat blijft flirten en je geluk niet in handen legt van een enkele dame.

Voorbeeld situaties van vervelende vrouwen 

Hieronder enkele voorbeeldsituaties en hoe je het beste kunt reageren. Als jij nog een situatie kent die er niet bijstaan, dan kun je ons altijd mailen.

Digitaal contact voor en na de eerste date

Ze wilt niet afspreken

Je hebt wekenlang leuke gesprekken gehad via WhatsApp of een datingsite, maar ze wilt niet afspreken

Het komt weleens voor dat een vrouw niet wilt afspreken, ook al hebben jullie al weken gezellige gesprekken. Meestal ligt dit aan twee dingen.

Ten eerste kan het zo zijn dat ze alleen actief is op Tinder of Dating-apps omdat ze graag wilt chatten. Ze zit er niet omdat ze een man wil ontmoeten, maar puur voor de aandacht. Het is eventueel wel mogelijk om haar te daten, maar makkelijk is het niet.

De tweede reden kan zijn dat je teveel van jezelf hebt prijsgegeven. Dankzij de honderden berichten die jullie hebben uitgewisseld kent ze je door en door. Daardoor is de ‘’mysterie’’ ervoor haar een beetje vanaf.

Je kunt trouwens beidden voorkomen door snel voor een date te gaan en duidelijk te maken dat je niet zo’n ‘’chatter’’ bent.

Wat je in deze situatie moet doen? Je kunt het beste gewoon zeggen ‘’dat je geen behoefte hebt aan een chat-maatje en liever mensen in het echt spreekt’’. Daar laat je het dan bij. Mocht ze dan nog aandacht blijven zoeken, houd het kort.

Je hebt een kans dat ze afhaakt, maar ook dat ze bijtrekt en toch een date wil afspreken. Als ze afhaakt dan weet je waar je aan toe bent en kun je verder zoeken.

Ze zegt jullie date af (flake) 

vervelende vrouwen die flaken

Ook al heb je wel een date kunnen regelen, dan kan ze helaas nog altijd afzeggen.

Want ja, als met vrouwen date, heb je nou eenmaal een redelijke kans dat ze de date afzeggen. Al helemaal als je via het internet (Tinder of datingsites) date.

Hiervoor kunnen velen redenen zijn. Meestal vind ze het gewoon te spannend. Of er zijn andere mannen in het spel. Alhoewel dit heel vervelend is, kun je beter niet in discussie gaan. Dit gaat er niet voor zorgen dat ze wel komt.

Het beste is gewoon om relaxt te blijven en het te accepteren. De enigste vorm van ‘’wraak’’ die je kan nemen is door haar daarna minder aandacht te geven, mocht ze nog wel met je willen chatten.

‘’Ja maar ik laat toch niet zomaar over me heen lopen!’’

Dat begrijpen we, maar boos worden werkt in de meeste gevallen averechts. Als jij heel kalm blijft dan heb je nog kans dat ze van gedachten veranderd.

Ze blokkeert je opeens

blokkerenwhatsapp

Wat als ze je ineens blokkeert via WhatsApp of een datingsite

Het zou kunnen dat een vrouw waarmee je net lekker aan het praten bent je ineens verwijderd als match.

Dit is absoluut niet leuk, maar onthoud dat vrouwen soms van die emotionele buien hebben. Ook kun jij niet weten waarom ze het deed. Stond haar ex voor de deur? Is haar vader ernstig ziek? Wilde ze vluchten van die site omdat ze continue werd lastiggevallen door opdringerige mannen? Je weet het niet. Respecteer haar keuze en zoek een andere (leukere) vrouw.

Als ze dit doet via WhatsApp is het een stuk vreemder. Al kun je hier ook niet veel aan doen. Mocht ze ineens wel weer bereikbaar zijn, vraag dan rustig wat er aan de hand was.

Na de date wil ze niet meer afspreken

Ze wil na de (in jouw ogen geslaagde) date niet nog eens wilt afspreken?

Ook dit kun je meemaken. Je hebt leuke date gehad met een dame maar desondanks wil zij geen vervolg.

Het enigste wat je dan kunt doen is het accepteren. Het is misschien vervelend, maar een logische discussie aangaan heeft in dit geval geen zin. Je kunt hooguit zeggen dat je niet perse opzoek bent naar een relatie, dit kan haar van gedachten veranderen. Al zal dit in de meeste gevallen (helaas) ook niet werken

Stuur gewoon terug: ‘’Oké, bedankt voor je eerlijkheid’’ en ga verder met je leven.

Als je koppig bent en het toch nog wilt proberen om te draaien dan is er maar een ding dat je kunt doen. Zorg ervoor dat jij een nog interessanter leven krijgt met veel vrouwen. Dan heb je kans dat ze van gedachten veranderd en toch bij je terugkomt (al ben je haar dan waarschijnlijk allang vergeten)’

Ze laat na de date niks meer van zich horen

Het kan zo zijn dat ze na de date weinig meer laat horen. Meestal is dat een teken dat het de dame in kwestie geen behoefte aan een vervolg heeft.

Toch is het aan te raden om voor de zekerheid wel even een kort berichtje te sturen. Kijk hoe ze dan reageert. Is ze kortaf, dan weet je vaak al genoeg.

Tijdens de date zelf

Ze is onsympathiek en stelt vervelende vragen

De kans is aanwezig dat een date in het echt helemaal niet zo leuk blijkt te zijn. Ze is koppig, lacht niet om je grapjes of lijkt een vijandige houding aan te nemen. Ook kan het zijn dat je een hoop vragen krijgt waarop je eigenlijk niet zit te wachten.

Dit is een risico wat je nou eenmaal loopt. Je kunt nou eenmaal niet met iedereen een klik hebben.

In dit geval kun je het beste gewoon rustig blijven en je best blijven proberen te doen. Desnoods probeer je de date wat eerder afte kappen.

Ze wil niet zoenen

Als jij op het juiste moment initiatief neemt om te zoenen is de kans groot dat ze hierin meegaat. Al blijf je de kans hebben dat ze niet wilt. Dit maakt ze dan kenbaar door bijvoorbeeld haar hoofd weg te draaien of het met woorden aan te geven.

Dit kan vervelend zijn, maar het is geen ramp. Het beste is om gewoon kalm te reageren en doen alsof er niks aan de hand is.

Ze wilt geen seks

Ook kan het voorkomen dat ze wel wil zoenen, maar het afkapt als je verder probeert te gaan.

Hiervoor kunnen vele redenen zijn. Ze is misschien ongesteld of heeft vroeger wat vervelende dingen meegemaakt op seksueel gebied.

Het is in dit geval heel belangrijk dat je haar keuze respecteert

Mocht je het gevoel hebben dat je gewoon te snel bent gegaan, doe dan gewoon rustig en probeer het later nog een keer.

Als je al een tijdje met haar date

Ze laat ineens niks meer van haar horen

De kans is klein, maar het mogelijk dat een vrouw waarmee je al een tijdje succesvol date ineens niks meer laat horen.

Ze kan ineens al jullie afspraken gaan ontwijken maar het is ook mogelijk dat ze je gewoon compleet negeert.

In dit geval is het sterk aan te raden om er WEL achteraan te gaan. Het beste is om haar te bellen.

Blijf rustig, maar geef wel duidelijk aan dat je dit gedrag vreemd vind en vraag of er wat is. Geef haar ook de mogelijkheid om het niet te zeggen of het contact te verbrekenn. Hiermee haal je de druk ervoor haar wat vanaf.

Ze denkt dat jij haar gebruikt (voor seks)

Je zou kunnen meemaken dat je date denkt dat je haar gebruikt, bijvoorbeeld voor seks.

Als ze dat aangeeft, wees eerst even eerlijk naar jezelf. Is het waar wat ze beweert? Zorg ervoor dat je niet liegt.

Natuurlijk kun je beter niet antwoorden met ‘’ja, ik wil je eigenlijk alleen maar neuken’’. Wel mag je wat subtieler zijn om haar niet al te kwaad te maken. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je nog niet toe bent aan een relatie.

Mocht je haar wel degelijk leuk vinden, geef dat dan rustig aan. Maak haar twijfels belachelijk. ‘’Nee, ik doe echt niet zoveel moeite voor iemand waarmee ik alleen seks wil’’

Extra Tip: Probeer na te gaan wat je fout doet

Probeertelerenvanjefoutopdate

Iedere man die meer dan 10 vrouwen date komt weleens in een van de bovengenoemde situaties terecht. Dat is helemaal niet erg.

Mocht je bijna iedere keer zulke dingen meemaken, dan heb je kans dat het aan jezelf ligt. Er zijn nou eenmaal mensen die conflicten aantrekken.

Als je tot die groep behoort, wees niet getreurd. Het betekent niet dat er wat mis met je is, maar je doet waarschijnlijk gewoon wat fout in je handelen. Als je dit verandert, zullen je dates ook een stuk beter verlopen. Floeps, veel vervelende vrouwen lijken in rook op te gaan.

Probeer dus na te gaan wat het is waarom deze vrouw in jouw ogen nu zo vervelend doet. . Hiermee kan een datingcoach je ook heel goed helpen. Wij kunnen een date van je filmen en precies stap voor stap samen zien om welke reden een vrouw vervelend gaan doen op je date.  Je kunt ook altijd de hulp inroepen van het grootste vrouwen versieren forum van Nederland.

Simpel even een mailtje sturen naar info@datingdoctors.nl en je hebt contact met een aardige man die je kan helpen met tips voor daten met vervelende vrouwen. En vooral met tips en aanwijzingen hoe je kan voorkomen dat vrouwen ooit vervelend worden voor, tijdens of na je date!

Groet Pim je datingcoach

You can leave a response, or trackback from your own site.