Echte mannen – zijn er nog echte mannen?

Een tijdje geleden had ik het over de Alphaman. Een echte man voor veel mensen.

Een man die weet wat zijn doelen zijn, en daar ook recht op af gaat. Een man waar vrouwen nu nog steeds naar verlangen.

Want tegenwoordig hebben vrouwen echte mannen niet meer nodig om voor hen te zorgen in de financiële zin. Niet meer nodig. Ze verlangen er wel naar. Ja, die echte mannen om hun nog steeds aanwezige verlangen naar echte mannen te vervullen.


Waar zijn die echte mannen toch gebleven?

Vrouwen hebben toch vandaag een vrijheid die Aletta Jacobs zelfs niet eens voor mogelijk had gehouden.  Niets staat ze toch meer in de weg om lekker hun eigen echte mannetje te zoeken.

Laten we eens kijken hoe die vrijheid bij vrouwen ontwikkeld is. Wie weet heeft het iets te maken met het gebrek aan echte mannen?

Alles begon eigenlijk al in de Tweede Wereldoorlog toen vrouwen zelf in fabrieken hun echte mannetje stonden. De mannen waren weg om oorlog te voeren. De industriële revolutie maakte het al tijden mogelijk dat vrouwen net zo’n hoge productiviteit hadden als mannen. Dat werd toen wel heel duidelijk. En toen de mannen terugkwamen hadden vrouwen voor zichzelf bewijs. Bewijs dat ze het echt net zo goed konden als mannen.

Die praatjes van de mannen sloegen nergens op. En nog steeds maakt vooruitgang het mogelijk dat vrouwen meer kunnen doen. Bijvoorbeeld als buschauffeur. Een vrouw kan nu net zo goed op de bus. De stuurbekrachtiging is namelijk al een tijdje uitgevonden en standaard op elke bus.

Het lijkt nu allemaal doodnormaal. Toch, tot in de jaren 60 verloren vrouwen automatisch hun baan als ze trouwden. Ze moesten immers voor de kinderen zorgen. Tot in de jaren 80 was het gewoon nog normaal dat vrouwen minder verdienden als mannen voor hetzelfde werk.

Vrouwen hebben daar terecht wat aan gedaan. Vrouwen voelen zich nu vrij genoeg om de controle te nemen over hun eigen leven. En hoe meer vrij ze waren, hoe meer echtscheidingen ze aanvroegen. En nog steeds worden de meeste echtscheidingen door vrouwen aangevraagd.

Ligt dit aan de vrouwen? Het ligt ook aan de mannen die nog steeds aan het worstelen zijn om echt de leider te zijn van een gezin. Om echt duidelijk de doelen aan te geven waar zij samen met het gezin naar toe moeten. Iets waar vrouwen vanuit nature nog steeds naar snakken. Een duidelijke leider met ambitie die samen met haar een duidelijke koers kan aangeven. Dat willen vrouwen. Ze verwacht een man met een duidelijk doel en zonder excuus. Ze verwacht een man die niet financieel voor haar zorgt. Ze verwacht wel een man die zijn eigen boontjes kan doppen. Ze verwacht een man die zijn verantwoordelijkheden aan kan. En dat zou ze een relatie met hem kunnen aangaan.


 

 

 

 

 

 

 

Aan alle kanten worden echte mannen dus een beetje een ondergeschoven echt kindje. De vrouwen willen een gesprekspartner, maar ook iemand die haar seksueel overweldigt. Dat brengt mannen een beetje in een spagaat.  Terwijl het zo simpel is. Vrouwen weten helemaal niet wat ze willen. Ze hebben daarvoor een man nodig die haar daarin stuurt. Een rots waar ze op terug kan vallen. Een leider. Een echte man!

Over het algemeen merk ik dat mannen enigszins angstig zijn om te groeien naar het niveau van de ware leider. Een echte koning. Temeer omdat de samenleving echte mannen naar beneden haalt als ongevoelige macho’s. Mannen worden ook vaak in een TV-serie weggezet als stomme, seksistische idioten. Een man die trots erop is dat hij man is, wordt al snel aan de kant geschoven door de maatschappij. Een vrouw kan niet zonder schaamte aangeven dat haar man de leider in huis is. Zelfs niet als ze het heerlijk vindt dat het zo is. Het Blijf van mijn Lijf Huis wordt bijna al gebeld. Een vrouw dient onafhankelijk te zijn. Overgave aan een man, is helemaal fout. Terwijl overgave aan een man in principe het diepste genot en geluk is van een vrouw. Daar moet je nu 1-maal wel een zekere man voor hebben. Je geeft je tenslotte niet over aan een partij die je niet kan beschermen.

Vroeger was dit nog erger. In deze eeuw werd bij een echtscheiding de man voor de voogdij nog aan de kant geschoven. Standaard werd de voogdij aan de vrouw gegeven. Pure mannendiscriminatie. En wat kwam er van, een generatie van pure watjes. Moeders zijn namelijk niet echt hard voor hun kinderen. Ah, geef het maar op mijn kindje. En als je dat niet waar vindt, moeders laten hun kinderen zeker minder risico nemen. Gemiddeld laat een moeder haar kind 1,5 meter weglopen. Van een vader mag zijn kind 9 meter weglopen. Als een kind in een boom klimt denkt een vader  “Ach komt wel goed” – een moeder zegt “Kom er nu onmiddellijk uit.” Die balans heeft een kind nodig. Een vader kan soms te ver gaan met risico. Een moeder soms te ver in haar bescherming. “Laat dat kind toch”, zegt de vader dan. Of de moeder denkt – dit gaat te ver – en haalt het kind mopperend op de ‘onverantwoordelijke vader’ uit de boom.

En dan dacht je wellicht, ach een moeder kan toch net zo goed een kind opvoeden als een moeder en een vader. Dat kan inderdaad heel goed met een duidelijk mannelijk voorbeeld voor haar zoon. Een stabiele factor die minstens een keer in de week aanwezig is. Al was het maar een leraar op school. En ja, echt veel leraren op school hebben veel kinderen ook niet meer.

En zelfs kinderen leren al voorzichtig te zijn met meisjes en wat je over vrouwen zegt.

Wie iets over mannen zegt, hoeft totaal niet voorzichtig te zijn. Je mag mannen gewoon lekker afkraken. Vrouwen hebben ook Ladies Nights…..en Gentleman Nights? Nog nooit van gehoord.

Ondanks al mijn nog al vrouwelijke gezeur blijkt over het algemeen dat een man en een vrouw nog steeds elkaar nodig hebben voor overleving. In ieder geval voor een meer gelukkige overleving. In alle onderzoeken blijkt dat getrouwde mannen en vrouwen gelukkiger zijn dan alleenstaanden. En ja zelfs gelukkiger dan samenwonenden. Blijkbaar is er wellicht toch iets van veiligheid.

Het is over het algemeen nog steeds zo dat de meeste vrouwen parttime werken. Het grootste deel van het inkomen regelt de man. En vrouwen voelen zich onafhankelijk omdat ze een klein deel van het inkomen zelf verdienen. Een inkomen waar ze zelf niet van kunnen leven.

Op dit moment studeren er meer vrouwen dan mannen aan de universiteit. Dus ook de leiders van dit land zullen standaard meer vrouwen worden. Toch hebben vrouwen nog steeds een achterstand, en die zullen ze blijven houden.

Waarom? Ze hebben niet die drive om de beste te zijn. Ze zoeken niet zo naar de erkenning van andere mensen. Ze zoeken meer naar zekerheid. Daaruit volgt weer dat ze hun kinderen niet zover weg laten lopen bijvoorbeeld. Daaruit volgt ook dat als ze 1-maal een baan hebben, ze meestal het wel goed vinden. En ze vragen niet om opslag. Ze nemen een baan pas aan als ze zeker weten dat ze het kunnen. Een man bluft zijn weg naar boven. Tuurlijk kan hij dat.

 

 

 

 

 

 

 

Toch lijken veel vrouwen nu liever single te blijven dan dat ze genoegen nemen met een man zonder doel. Waarom verzuchten anders zoveel vrouwen, “Waar zijn de echte mannen gebleven?” En ze zoeken er ook op. Gemiddeld zo’n 9.000 x per maand wordt erop Echte Mannen gezocht in Google. Door wie? Door mannen? Hebben die daar interesse in?

En hoe komt het dan toch dat er zoveel minder mannen met een duidelijk omschreven doel rondlopen. Deels zal het opvoeding zonder een duidelijk vaderfiguur zijn . Toch is er nog een veel gevaarlijker fenomeen…..

De testosteron spiegel van de gemiddelde man daalt. Gemiddeld is bij een man van tegenwoordig de testosteron spiegel 22 % lager dan 30 jaar geleden.

Dit is een onderzoek uit 2002. Daar was het level gemiddeld 17 % lager. En de trend zet gestaag door…..

 

Dit heeft allerlei nare consequenties. Een daarvan is dat de mensheid op het spel staat. Een ander is dat jouw doelgerichtheid een stuk lager wordt……Testosteron is het mannelijk hormoon.  Doelgerichtheid is een mannelijke eigenschap. Een mannelijke eigenschap die sterker naar voren komt in mannen met een gemiddeld hoger testosteron niveau. Simpel gezegd stel ik dat het aantal echte mannen daalt, doordat het testosteron niveau aan het dalen is. En daar hebben alle mannen op dit moment last van. Dus jij en ik ook. Letterlijk worden we elke dag – en dat niet alleen door ouder worden – een stukje minder echte man.

Hoe komt dit? En wat kan jij er aan doen? Hoe kan jij die echte man blijven of meer worden?

Daar zal ik later meer over vertellen.  Ik heb ook een DVD voor de Echte mannen onder ons….Bestel hem als je er geestelijk iets aan wilt doen. Ik had het al over de media die ons dagelijks bombardeert met onzin over mannen. Een geestelijk tegen bombardement is aan te raden. En je kunt ook altijd eens gratis rondkijken op ons mannenforum!

 

You can leave a response, or trackback from your own site.