Paradox in de ware liefde?

Bij het ervaren van echte liefde staat de liefdesband die een mens met zichzelf en met de ander mag ervaren centraal.

Mijn overtuiging is dat we in ons diepste wezen bestemd zijn om de held of heldin van een eeuwig liefdesverhaal te zijn. Ieder mens zou moeten kunnen geloven dat anderen hem of haar liefhebben en dat hij/zij hun liefde waard is. Wanneer we geboren worden en de liefde van onze ouders ervaren, hebben we daarin nog het volste vertrouwen totdat we allerlei ervaringen opdoen die dat vertrouwen ondermijnen. We zijn eerder geneigd onze mindere kanten en gebreken te benadrukken, waardoor we menen dat we liefde niet ten volle waard zijn en anderen daarom niet ten volle van ons kunnen houden.

De knagende behoefte die het gevolg is van een gebrek aan liefde kan pas werkelijk bevredigd worden als we opnieuw leren lief te hebben en liefde te aanvaarden. Ieder mens heeft de mogelijkheid te ontdekken dat liefde een kracht is, even reëel als de zwaartekracht! Liefde is een natuurlijke toestand.

Normale cyclus van liefde

De “normale” cyclus van liefde bestaat in onze samenleving uit het vinden van een geschikte partner, trouwen en in veel gevallen het grootbrengen van kinderen. Helaas gaan veel mensen een levenslange relatie aan, waarin de liefde na verloop van tijd wegkwijnt of kameraadschap wordt zonder innerlijke groei en verandering. Maar innerlijke groei en transformatie zijn nu juist de sleutelwoorden voor een succesvolle liefdesrelatie met jezelf en je partner.

Heb jij de juiste partner gevonden?

Veel mensen kampen met twijfels over hun relaties: Heb ik de juiste partner gevonden? Ben ik trouw aan mezelf? Lever ik niet teveel in bij deze relatie? Vaak wordt er dan rusteloos geëxperimenteerd met de ene partner na de andere of gaat men vreemd. Alsof het “ware” gevonden kan worden door de plus- en minpunten van een potentiële geliefde tegen elkaar af te wegen totdat het aantal pluspunten overeenkomt met een of andere imaginaire norm. Vaak blijft men ook in de relatievorm hangen die door de samenleving geaccepteerd is.

Mooi voorbeeld. Een man in Jemen heeft 4 vrouwen, alleen komt om van de stress. Hij gaat naar de doktor, die luistert en na een tijdje zegt. “Hee, zou je niet van 3 vrouwen scheiden, levert zo te horen een stuk minder stress op?” “Alleen ik ben rijk, en machtig, ik kan 4 vrouwen hebben. Mensen moeten toch zien dat ik rijk en machtig ben” “Ja, zegt de doktor, je zou zeggen dat als je rijk en machtig ben, dat je juist niks moet?” Ik geef dat voorbeeld alleen maar, omdat het niet een voorbeeld is van onze samenleving. Dit klinkt voor ons al logisch. En uiteindelijk als je een beetje doordenkt – zijn wij ook niet rijk en machtig? Wij moeten toch ook niks? Misschien is het juist een voorbeeld van onze samenleving. Wij moeten namelijk ook een hoop, alleen willen wij dat zelf zo? Ooit een vrouw meegemaakt, die dacht dat ze nog 2 dates moest wachten, omdat het zo hoorde? Nee, ze wilde heel graag met jou meegaan, alleen dat kan toch niet? Dan was ze een slet. Die gevoelens mag ze toch niet hebben?

Hoe dom vond jij dat toen? Gelukkig zijn wij vrijgevochten in 2011 toch?

Minder met intimiteit bezig?

Veel mannen zijn druk bezig met de fase aantrekking, en veel minder met de fase intimiteit. Toch zijn ook relaties – hoe kortstondig ook – weer een terrein waarin veel geleerd kan worden. Lees eens het volgende en kijk of je er mee eens bent:

Als je moeite hebt met jouw partner heb je in wezen moeite met jezelf. De weg naar waarachtige liefde rekent af met een alom tegenwoordig misverstand dat bij veel mensen leeft: dat er “ergens” iemand te vinden moet zijn die ons iets bieden of geven kan dat we zelf nog niet hebben. Als je werkelijke liefde vindt, vind je jezelf! Een partner kan daarbij helpen, maar kan het niet voor je doen. Wanneer je de weg van waarachtige liefde gaat, volg je de weg van je ziel, dat is je uiteindelijke bestemming.

Een liefdesavontuur heeft verschillende fasen: aantrekking, verliefdheid, verkering en intimiteit. En dat hoeft niet speciaal in die volgorde te zijn!

Intimiteit is een onderdeel van een relatie. Vaak blijkt in de praktijk dat met name mannelijke cliënten vooral gericht zijn op het leren van aardige trucjes, terwijl zij eigenlijk meer nodig hebben dan dat om een succesvol liefdespartner te worden. Vrouwen willen daarentegen graag hun liefdesrelaties evalueren, maar vinden het moeilijker om concreet aan hun intieme relatie te werken.

Een man zijn hart bereik je in 1e instantie via zijn penis. Iets was veel vrouwen absoluut niet doorhebben, aangezien het bij hen heel anders werkt. Een vrouw haar hart verover je via haar geest. Beide seksen zijn hier absoluut in verwarring over. Kjjk wat Sasha Cobra hierover zegt


—————————————————————————————————————————
Lichaams – en liefdecoaching probeert de wisselwerking tussen lichaam, gevoel en verstand bewust te maken via concrete oefeningen en ervaringen. Hierbij betrekt men het lichaam, de geest en de emoties. Het evenwicht tussen deze functies wordt hierdoor gecreëerd en hersteld.

Hierbij maken ze gebruik van westerse psychologische gespreks-technieken, maar combineren ze deze ook met fysieke en spirituele oefeningen die voornamelijk hun wortels hebben in Oosterse- en Aziatische culturen.

Door je intieme zelf en identiteit te ontplooien kom je ook in contact met je creatieve vermogens. Hierdoor ervaar je vaak meer grip op je leven.

Je neemt je lot voor zover mogelijk in eigen hand en maakt vervolgens van je leven een prachtige creatie.

Het tweede chakra in ons energiesysteem staat voor liefde, voortplanting, maar ook voor creativiteit. Het bewust leren werken met deze energie heeft een positief effect op vele aspecten van je leven.

Liefdesenergie ligt aan de basis van ons energiesysteem. Deze energie kan gebruikt worden voor het ervaren van intens genot, verbonden liefde, heling, troost, spel, inspiratie, emotionele ontlading, diepe ontspanning en nog veel meer.

Door je intieme relaties te ontwikkelen worden ook  je relaties liefdevoller, meer verbonden en nog meer vervullend.

Veel mensen vinden intimiteit met hun partner belangrijk, echter besteden er minder aandacht aan als bijvoorbeeld het leren van een nieuwe taal.

Is dat een paradox in de ware liefde?

SmoothDoc

P.S. Kijk eens op ons gratis mannenforum op www.dutchattraction.nl om jouw ware liefde te ontwikkelen

Je zou eens kunnen denken aan bijvoorbeeld een keer een seminar bij een sekscoach als Alex May te nemen. Genoeg praktische tips en toch ook een introductie tot echte intimiteit. Kijk op www.realmanconference.nl

En wil je meer versiertips ontvangen voor jou als man? Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief vrouwen versieren.

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.