Relatie uitmaken of verbreken, hoe doe je dat het best?

Een relatie uitmaken of verbreken?

Hoe kun je dat het beste doen?

Een relatie uitmaken of verbreken is de mindere kant van het versieren van vrouwen. Waar gehakt vallen spaanders. Zeker in het begin concentreer je eerder op een vrouw gewoon in je bedje krijgen. Wat daarna gebeurt, daar ben je nog niet helemaal niet mee bezig. Je pakt zo’n beetje wat je pakken kan en hebt meestal alleen eisen qua uiterlijk. Vaak denk je ook, ze ziet er leuk uit, ze lacht leuk, dus ze past bij mij. Soms heb je zelfs nauwelijks eisen aan het uiterlijk gesteld, en wil je gewoon maar dat een keer iemand je leuk vindt. Dat een keer je pick up tric’s gaan werken.

Nou zul je bij de eerste veroveringen vaak zien dat vrouwen jou niet meer terugbellen. Dat komt doordat je nauwelijks ervaring hebt, en je daardoor een beetje onzeker gedraagt. Dat is natuurlijk niet aantrekkelijk voor vrouwen. Daarnaast heb je niet zoveel ervaring in neuken (denk cursusje Alex May) en maakt zij het dus meestal uit.

Echter na een tijdje ben je zo zeker geworden van je zaak dat vrouwen je graag nog een paar keer wilt zien. Normaal gezien heb jij (zeker in het begin met weinig eisen) daar bij de meeste vrouwen nog helemaal geen zin in. Daarbij is na een paar keertjes neuken meestal al snel dat  er wel klaar mee bent.

gekkebozevrouw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig zien ze er niet allemaal zo uit als hierboven. Toch blijft het vaak nog best moeilijk. Ok, je zult het dus een keer uit moeten gaan maken. Tenminste vrouwen denken meestal gelijk dat jij een relatie met ze met aangegaan. Zij hebben wellicht al visioenen van jou achter de kinderwagen. Daarnaast heb je inderdaad vrouwen die je in het begin echt leuk vindt, zelfs de liefde hebt verklaard, maar na een tijdje vind je ze dan toch minder leuk. Met andere woorden ook hier moet je de relatie verbreken. Nu is het handig als je daar ook een beetje tips van ons voor krijgt. In ons boek Zelfvertrouwen met Vrouwen staan op blz. blz. 98. er al wat tips over. Die tip is meer voor nadat je 1 of wellicht hoogstens 2 dates hebt gehad. De tip komt erop neer dat je gewoon niet meer belt. Erg effectief. Daarnaast staat er: Lukt het nu echt niet om van een vrouw af te komen, doe dan precies het tegenovergestelde van alles wat jou geleerd hebben.

1.      stuur haar steeds bloemen en cadeaus

2.      Bel haar 10 keer per dag om te vertellen hoe lief je haar wel niet vindt enzovoort.

Het komt er dus op neer dat je haar een beetje gaat ‘verstikken’ met je aandacht.

Er is echter ook een meer ‘volwassen’ methode voor de relaties waar bij je het echt aan je hart gaat dat je het met haar moet uitmaken. Hoe maak je het nu op een leuke manier met haar uit?

 

Ja, dat zijn natuurlijk sprookjes. Er zijn geen leuke manieren om een relatie te verbreken met iemand die nog steeds heel veel om je geeft. Er is wel een manier om een relatie te verbreken die het meest verstandig is om te doen.

Stap 1 relatie uitmaken of verbreken

Wees duidelijk: 

heel veel mensen zijn een beetje te voorzichtig bij het uitmaken van een relatie. Vooral vrouwen zijn hier erg goed in. Zoiets als, laten we een maandje elkaar even niet zien, daarna kijken we weer. Daarnaast zijn er mensen die het uitmaken, en na een tijdje toch de seks of de knuffels gaan missen. Dan raken ze in paniek en in een zwak moment hebben ze dan toch weer een ontmoeting met de ‘ex’.  Dan volgt de beroemde knipperlichtrelatie, wat jaren kan duren. Wees eerst maar eens duidelijk naar jezelf toe, dat het iets was je werkelijk ook echt wilt. Denk eens na, waarom je het wilt uitmaken. Wat zijn nu je rationele redenen om de relatie te verbreken? De belangrijkste reden is dat deze persoon nu geestelijk niet klaar is om een gezonde relatie te hebben en te onderhouden. Een gezonde relatie herbergt open communicatie, vertrouwen, liefde en respect.

Stap 2 relatie uitmaken of verbreken

Communiceer direct en persoonlijk: 

Het belangrijkste niet via SMS, telefoon of whatsapp. Maak het uit met hen persoonlijk. Som eerst wat goede eigenschappen van je partner. Dat is niet om hun zelfvertrouwen op te bouwen, maar omdat iedereen wel weet dat na een tijdje in z’on soort gesprek het woordje ‘maar’ komt. Zo heeft je partner even de tijd om zich emotioneel voor te bereiden op de schok. Zelfs dan is het meestal wel een schok voor ze, zelfs als ze min of meer zelf nog willen. Het is nu 1-maal dat de persoon die het uitmaakt het uiteindelijk toch makkelijker heeft dan de persoon met wie het uitgemaakt wordt. Nadat je de woorden, ‘ik wil niet meer verder met jou’ hebt uitgesproken, dan is het tijd alle vragen van je ex-partner te beantwoorden. Doe dat met gevoel voor de ander, en je mag ook best wel wat zelf wat tranen laten. Wat meestal niet zo’n goed idée is, is om nog een laatste keer seks met elkaar te hebben.  Best lekker maar gewoon niet zo’n goed idee. Zo breng je de ander vaak toch maar weer in verwarring. Als je geil bent, versier je gewoon een ander.

 

Stap 3 relatie uitmaken of verbreken

Afkoelingsperiode: 

Vertel je ex-partner dat jullie elkaar voor zeker 3 maanden niet meer gaan opzoeken, maar je zal wel 2 weken beschikbaar zijn aan de telefoon of via de whatsapp als ze even met je wil praten of vragen wil stellen. Als jullie samenwonen is het natuurlijk handig om ze de tijd te geven om uit huis te gaan. Als je samen een huis hebt gekocht, en het huis heeft geen overwaarde,  dan is het zaak in ieder geval een aparte slaapruimte te maken. Je zult namelijk zo veel mogelijk moeten sparen om het huis wel te kunnen verkopen. Als je samenwoont wees dan een beetje ethisch met dates en zo. Zeg dat je een date meeneemt en vraag of je ex dan weg kan zijn. Of plan de dates een beetje als jij weet dat ze weg is. Houd daar ook wel even 2 weken afkoeling voor in acht. Ga niet gelijk allerlei nieuwe ‘fuckbuddies’ naar binnen slepen.

Stap 4 relatie uitmaken of verbreken

Einde van de communicatie: 

Leg gelijk uit als je het uitmaakt dat naar de afkoelingsperiode er geen contact meer zal zijn. Die regel blijft bestaan totdat jullie beiden geen gevoel meer voor elkaar hebben. Vertel je ex ook dat ook al dat ze probeert te bellen of te sms-en, je hun berichten of oproepen niet zal beantwoorden. Dat doe je om jezelf de gelegenheid te geven om verder te gaan met je leven. Herinner jezelf eraan dat elke keer dat je weer communiceert met je ex, je eigenlijk weer de klok van voren af aan begint te lopen op de tijd die jullie nodig hebben om te herstellen van jullie breuk.

Stap vijf relatie uitmaken of verbreken

Blijf bij je besluit

 

Dit is het meest moeilijke van het hele process. Vaak – ook al ben jij degene die het uitmaakte –  op het moment dat je partner werkelijk verder gaan met haar leven, dan wil je haar toch weer terug. Veel mensen voelen zich zwak, gaan toch weer denken over de persoon met wie ze het hebben uitgemaakt en proberen hem of haar weer terug te winnen. Bij stap 5 zorg je daarom dat je ook geen passief contact meer hebt. Het checken van iemands Facebook profiel of Twitter enzovoort allemaal verboden. Het blijft beter dat jullie allebei niet weten wat de ander doet.

Stap 6 relatie uitmaken of verbreken

Begrijp wat er gebeurt: 

Mensen gaan volgens het Kubler-Ross model als volgt om met groot verdriet, Ontkenning, Boosheid, Onderhandelen, Depressie, Acceptatatie. Voor veel mensen is de onderhandel fase het meest moeilijk om niet aan toe geven. Je ex weet vaak hele plausibele zaken te verzinnen zodat jullie met elkaar weer in contact komen. Vooral als je kinderen met elkaar hebt, worden die natuurlijk vaak ingezet. Als je er echt niet omheen kan, doe het dan via e-mail of zo.

 Stap 7 relatie uitmaken of verbreken

Verder gaan met je leven:

Natuurlijk is niet iedereen het gegeven om vrienden te blijven met de ex-partner. Wanneer is het handig om weer contact op te nemen als je toch weer vrienden wilt zijn? Er zijn verschillende zienswijzen voor. Sommigen zeggen dat het kan als je allebei weer in een andere relatie zit, andere zeggen dat je de helft van de tijd dat de relatie tussen jullie duurde aan moet houden. De beste tijd is gewoon de tijd wanneer je allebei gestopt bent met over elkaar na te denken en niks meer van elkaar nodig hebt. Jullie verwachten beiden op emotioneel niveau niets meer van de ander. Dan kunnen jullie trouwens voor de eerste keer echt op zoek wat er nu mis ging tussen jullie, zonder elkaar de schuld te geven van de breuk tussen jullie. Feit is en blijft dat jullie de relatie samen hadden, en dat jullie dus ook samen hebben bijgedragen aan de breuk. Ja, dat geldt ook voor als je ex vreemd is gegaan.

In ieder geval heb je nu een eenvoudig stappenplan hoe je het beste met iemand uit kan maken. Een relatie verbreken, zeker als het een lange relatie was, blijft moeilijk. Toch houd je vast aan het feit dat blijven in een ongezonde relatie geen optie is. Hoe sneller je het regelt, hoe sneller de ander ook weer verder kan.

Natuurlijk wil jij ook verder. Dan kan het beste met ons boek Zelfvertrouwen met Vrouwen vol met versiertips voor mannen over vrouwen versieren!

Vrouwen Versieren Boek

 

You can leave a response, or trackback from your own site.