Ben ik te lelijk om te versieren?

Ben ik te lelijk om te versieren?

Je hoort het maar al te vaak. De discussies over uiterlijk en de kunst van het vrouwen versieren. In dit artikel leer je meer inzicht te krijgen over de invloed van uiterlijk en het versieren van vrouwen. De meningen zijn verdeeld, en tussen al die verschillende meningen is het soms lastig om te weten welke weg je nou moet inslaan, en wie je moet geloven. Ben je werkelijk te lelijk? Of is het iets waarachter je wellicht verschuilt. Is deze man hier beneden lelijk, en oud, en arm (hij is buschauffeur). Ja, dat is hij allemaal. Echter hij was lelijk, oud is maar relatief en arm ja dat is ook maar relatief. Hij heeft een goede vast baan, een vrijstaand en afbetaald huis, en genoeg te eten.

Enfin je ziet waarschijnlijk wel dat met een simpele make-over er al veel kan veranderen.

telelijkvooreenvriendin

Uiterlijk en het halo-effect

Als je jezelf afvraagt wat voor effect het uiterlijk van andere personen heeft op jezelf, dan kan je al snel tot de conclusie komen dat het wel zeker effect heeft op jouw perceptie van die persoon. Een goed uitziend persoon zal eerder als betrouwbaar, aardig en slim worden gezien. Dit noemt men het zogenaamde halo effect.

“Also known as the physical attractiveness stereotype and the “what is beautiful is good” principle, the halo effect, at the most specific level, refers to the habitual tendency of people to rate attractive individuals more favorably for their personality traits or characteristics than those who are less attractive. (Standing, L. G., in The SAGE Encyclopedia of Social Science Research Methods, Volume 1, 2004)

Jouw eerst perceptie van een persoon, wordt dus deels bepaald door het uiterlijk van die persoon.

Knap zijn en vrouwen versieren 

Dus nu weet je het, een vrouw zal een goed uitziende man in haar hoofd altijd eerder goede eigenschappen geven dan een minder goed uitziende man. Wat betekent dit voor het vrouwen versieren? Betekent dit dat uiterlijk belangrijk is bij het vrouwen versieren? Betekent het echt dat je te lelijk bent om vrouwen te versieren?  Ben je echt te lelijk om ooit een vriendin te krijgen?

knappekerel

Een vrouw zal eerder open staan voor een knappe man dan voor een lelijke man. Bovendien, als een vrouw uitgaat met als doel een one-night-stand te hebben, dan zal ze op zoek gaan naar de best uitziende man. Zij zal hem versieren en mee naar huis nemen. Als lelijke man sta je erbij en kijk je er naar. Ook is een knappe man eerder zelfverzekerd. Wanneer je als jongen knap wordt geboren, en je krijgt constant externe validatie, dan heeft dat effect op je zelfbeeld op lange termijn.

 

Lelijk zijn en vrouwen versieren 

Maar wat nou als je, zoals 95% van de mannen, niet een perfect uiterlijk hebt? Hoe kun je ooit de vrouwen daten die je wilt als ze tussen al die mannen ook een knappe kan uitkiezen?

Maak je geen zorgen, je maakt een kans. Als je niet moeders mooiste bent, kun jij dezelfde kwaliteit vrouwen daten als dat model. Daarnaast, omdat jij een hele persoonlijke ontwikkeling moet ondergaan zul je een veel dynamischer persoon worden met een hele krachtige persoonlijkheid. Je moet het vrouwen niet kwalijk nemen dat ze op uiterlijk vallen, dit is namelijk gewoon psychologisch en menselijk. Maar, wanneer zij eenmaal jouw persoonlijkheid heeft ervaren, dan zal ze hierdoor aangetrokken worden en blijven. Een vrouw kan niet in de eerste 5 minuten doorhebben hoe geweldig jij bent, dus gaat ze selecteren. Een knappe man geeft haar die positieve perceptie van aantrekkelijke eigenschappen, maar als hij niet weet hoe hij verder moet handelen is hij nergens.

smoothdoc

 

Als ik uitga met vrienden van mij die er (véél) beter uitzien dan ik, maar ik ben ook maar 0,1% beter die avond, dan zal ik uiteindelijk een vrouw versieren. (die zij al geprobeerd hadden) Er zijn trouwens ook knappe mannen die geen vrouwen kunnen versieren. Wat zouden die tegen zichzelf zeggen denk je? ‘’Het komt omdat ik niet rijk ben.’’

Je excuus is lelijk, jij bent mooi!

Dat is de les die je hieruit moet halen. Uiterlijk is een excuus die het meest wordt gebruikt door mannen om geen actie te ondernemen. Waarom zou je je focussen op iets dat niet in je handen ligt en waar je geen invloed op hebt? Dat is grote bullshit. In dat opzicht maakt uiterlijk helemaal niets uit. Maar zorg wel dat je goed ruikt, want er is geen excuus te bedenken waarom je zou moeten stinken ;). Je bent dus niet te lelijk om een vrouw te versieren. Alleen je excuus is erg lelijk. Echt ik heb nog niemand gehad die ik trainde waarbij ik niet iets van een aantrekkelijk uiterlijk of gedrag kon regelen. Soms wel met moeite, maar toch.

Wil jij ook zoiets?

Als je echt denkt dat je te lelijk bent is er wel vaak wat meer voor nodig dan alleen een simpele make-overtje. De meeste lelijkheid zit dan vaak tussen je oren. Die zullen we eruit moeten slopen. Dan doen als je voor ons jaarprogramma kiest. Eerste workshop is geheel vrijblijvend! Schrijf ons op info@datingdoctors.nl en laat ons weten waar jij mee zit.

Gratisversiertipsomvrouwenteversieren

 

You can leave a response, or trackback from your own site.