Vreemdgaande vrouw mist genegenheid in haar relatie

PERSBERICHT

Rotterdam, 23 mei 2012

Gevraagd naar het motief voor hun vreemdgaan, wijst bijna twee derde van de vrouwen een gebrek aan genegenheid als belangrijkste oorzaak aan. Mannen die vreemdgaan daarentegen noemen behoefte aan afwisseling en de biologische nieuwsgierigheid naar andere vrouwenlichamen als voornaamste reden. Dat blijkt uit een onderzoek van de website www.datingdoctors.nl.

In een online poll werd mannen en vrouwen die getrouwd zijn of een vaste relatie hebben gevraagd of ze wel eens zijn vreemdgegaan, en zo ja, wat de belangrijkste oorzaak daarvan was. De personen die aangaven te zijn vreemdgegaan (41% van de vrouwen, 44% van de mannen) konden kiezen uit te weinig intimiteit, een gebrek aan genegenheid, het ontbreken van spanning in hun relatie of de behoefte aan afwisseling.

Als de nummer één reden voor vrouwen rolde uit de bus een gebrek aan genegenheid; liefst 65% van de ruim duizend vrouwen die hun stem uitbrachten in de poll gaf dat aan als belangrijkste oorzaak. Ongeveer evenveel procent van de mannen, namelijk 61% van de bijna 1500 onderzochte mannen, noemde behoefte aan afwisseling en nieuwsgierigheid naar andere vrouwenlichamen het belangrijkste motief voor hun escapade(s). Met 20% respectievelijk 24% van de stemmen is te weinig intimiteit voor zowel mannen als vrouwen de op één na belangrijkste reden.

Dating- en relatie-expert Alphadoc van de website www.datingdoctors.nl is niet verrast met de uitslag. “De uitslag bevestigt mijn vermoeden. De uitslag is zelfs nog veel hoger als je je bedenkt dat mannen en vrouwen nog veel vaker geestelijk vreemdgaan. Vrouwen willen zich binden en gaan bij gebrek aan genegenheid en ontevredenheid in de huidige relatie op zoek naar een andere betere man; mannen hebben vooral behoefte aan afwisseling. Misschien speelt onbewust de biologische nieuwsgierigheid naar nieuwe vrouwenlichamen en de drang zich voort te planten een rol?”, vraagt hij retorisch. “Daarom adviseer ik mannen ook zich nóóit terughoudend op te stellen tegenover een vrouw. Ook niet als ze een relatie heeft.” n

You can leave a response, or trackback from your own site.