Waarom ben ik nog steeds alleen – deel 2

Het vervolg van Deel 1 “Waarom ben ik nog steeds alleen” inclusief een aantal oplossingen

Ja, er zijn nog meer zaken waarom je nog steeds alleen bent

Je hebt niet geleerd om risico te nemen

Een van de dingen als je weinig mannelijke rolmodellen in je leven hebt gehad is dat je vrouwelijke kant te sterk is ontwikkeld. Moeders laten kinderen niet zoveel gevaarlijke dingen doen als vaders. Hierdoor leren kinderen die door moeders zijn opgevoed te weinig van het nemen van risico’s. Ok, ik klim in een boom en ik val eruit. Au! Ok, voortaan beter kijken of een tak het houdt als ik mijn voet erop wil zetten. Trek er even extra aan met mijn hand of zo.

Je leert verantwoord risico’s te nemen en in te schatten door risico’s daadwerkelijk te nemen. Mensen die geen risico’s hebben leren nemen, gaan het niet eens doen. Ze klimmen niet in de boom doordat moeder het ‘te gevaarlijk’ vond en ze uit de boom haalde voordat ze vielen. Goed bedoeld natuurlijk, alleen zo leer je het niet om risico’s te nemen.

angstnietmeer

Dat soort mannen zijn de mannen die ook constant “Ja, maar,…” en “Wat als….?”en “Wat moet…”  Bezigen

“Ja, maar stel dat ze me afwijst….”

“Wat moet ik zeggen dan?”

“Ja, maar iedereen kijkt nu.”

“Ja, maar ze staat te bellen.”

Deze vragen zijn slechts rookgordijnen voor je echte uitdaging namelijk dat je bang bent om een risico te nemen.

De oplossing om niet meer alleen te blijven.

Verbied jezelf om nog “Wat moet….?”, “Wat als” of  “Ja, maar..” te gebruiken.

Verander “Ja maar” bijvoorbeeld eens in “Ja, en” en vertel jezelf gelijk de oplossing erbij en voer die uit.

“Ja, maar ze staat nu te bellen” wordt dan. “Ja, en ze staat nu te bellen dus ik moet haar aandacht nog duidelijker op mezelf vestigen.”

In sociale situaties zijn de gevolgen namelijk nooit zo drastisch als dat je geblokkeerde geest je meestal vertelt. Nee, de vrouw die je aanspreekt gaat je niet slaan, ze heeft geen vriend die je gaat slaan, en niet heel de club weet nu dat je afgewezen bent. Je zult je zeker meer dan eens beschaamd voelen, en weet je (geen maar dus gebruiken) dat geeft je alleen maar (nu wel 😉 punten in je zelfvertrouwen als man. Tuurlijk is bijvoorbeeld afgewezen worden pijnlijk en niet leuk Toch het is echt zo, je mannelijkheid valt er niet af als je dingen doet waardoor jij je tijdelijk zal schamen.. Integendeel zelfs op het moment dat je dingen gaat doen als risico’s nemen zal je meer mannelijkheid uitstralen dan eerst. Je zult zien je kunt meer dan dat je nu denkt. Veel, veel en veel meer. Lees eens ons boek Zelfvertrouwen met Vrouwen voor een eerste kennismaking met ons en onze methode. Vrouwen versieren valt te leren.

groeiendekom

Je hebt een introverte persoonlijkheid

Veelal denken mannen die introvert zijn dat ze hun introverte persoonlijkheid totaal achter zich moeten laten. Ze zien namelijk allerlei gasten vrouwen versieren op Youtube die van nature extravert lijken. Ze denken nu dat dat persoonlijkheidstype noodzakelijk is om goed te worden met vrouwen versieren. Ik zou nooit je introverte persoonlijkheid willen inruilen voor een extraverte persoonlijkheid en vice versa. Ik ben in principe ook een introverte persoonlijkheid. Ik ben zelf een enorme boekenwurm. De waarheid is dat introverte mannen het echt mindblowing goed kunnen doen met vrouwen. In het speciaal wanneer ze zichzelf in de juiste situatie brengen om hun persoonlijkheid te laten zien. Introverte mensen zijn meer gericht op diepere en nauwere relaties met minder mensen. Iets wat veel vrouwen juist heel erg aantrekt. Ooit wel eens gehoord van James Bond?  De man die veel mannen willen zijn, en de man die veel vrouwen toch als een man zien waar ze wel eens een beschuitje mee zouden willen eten. James Bond is verschrikkelijk introvert. Wie weet komt het omdat hij spion is, alleen extravert kun je hem zeker niet noemen. Introvert wil ook niet zeggen dat je over je heen laat lopen. Meestal hebben introverte mensen veel duidelijker en afgebakende normen en waarden dan extraverte types die vaak meer met alle winden meewaaien.

De oplossing om niet meer alleen te zijn:

Het probleem is dus niet dat je introvert bent.

Het is meer:

  • je probeert je als een extravert voor te doen terwijl je dat niet bent. Ook een manier om erg ongelukkig te worden
  •  Je brengt jezelf als introverte man vaak in de verkeerde situaties. Jij denkt waarschijnlijk dat je bijvoorbeeld vrouwen alleen kan benaderen in drukke clubs en kroegjes met heel veel drukte. Je zou eens kunnen leren hoe je vrouwen kan benaderen op straat. Ga bijvoorbeeld lekker op een kookclub en nodig mensen bij je thuis uit om te komen eten in een intieme setting in plaats van naar een muziekfestival te gaan.

introvert

Je weet niet wat je doet.

Mannen die opgroeiden zonder mannelijke rolmodellen, of die niet meededen op een sportvereniging, of van nature introvert zijn kunnen wel eens weinig sociale vaardigheden hebben opgedaan. Ze hebben wellicht niet eens echt angsten om te benaderen opgebouwd. Ze komen wel eens een meisje of vrouw tegen – alleen ze hebben geen idee wat ze op dat moment moeten doen.

je hebt geen idee wat je doet

De oplossing om niet meer alleen te zijn: ga lekker wel sociale dingen doen. Ga op een club. Iets wat mensen vaak tegenhoudt is dat ze denken dat ze heel slecht zullen zijn in het begin. Dat klopt. Dat was iedereen in het begin. Ja, maar (je bent net begonnen, ik vergeef het je hoor) ….iedereen daar is veel verder. Nou doe eens een salsaklas bijvoorbeeld. Daar heb je ook beginners in. Zelf al ben je superslecht in dansen dan kun je bijvoorbeeld de beginnersklas nog een keer doen. Hee, kijk eens aan. Je bent nu de beste van de beginnersklas. En ja, je zult ergens dienen te beginnen. Als datingcoach kan ik je coaching geven. Alleen een sociaal leven is toch ook wel van belang.

Je hebt pech gehad met vrouwen

Ja, je hebt verschrikkelijke pech gehad. Ik geloof je meteen. Gaat er met stilzitten en geen actie ondernemen er dan opeens geluk komen of zo? Je zult wat moeten doen en in actie moeten komen zodat er wel wat geluk naar je toekomt.

De oplossing om niet meer alleen te zijn:

Ik heb naar een hoop mannen geluisterd en ga eens met de volgende 2 zaken aan de slag om meer vrouwen in je leven te brengen:

  1. Ga niet onderzoeken hoe je een vrouw moet versieren. Ga onderzoeken hoe jij de man kan zijn die vrouwen willen. En als je veel geld verdienen, een mooie auto, een mooi huis en leuke kleding al hebt geprobeerd is het wellicht tijd om ook gewoon eens naar jezelf te kijken…
  2. Ga werken aan je sociale vaardigheden. Het is belangrijker dan al het andere wanneer het aankomt op vrouwen, werk en promoties (jawel!), kameraadschap en vreugde in je leven. Je bent en blijft als mens nu 1-maal een groepsdier.

Als je gaat voetballen in de eredivisie en je wordt er telkens uitgestuurd en je blijft maar op de bank zitten. Ja, dan kan je natuurlijk zeggen dat scheidsrechters en de trainer de pik op je hebben. Je zou het pech kunnen noemen. Je zou ook eens kunnen kijken wat jouw aandeel in het hele geheel is. Op de bank blijven zitten brengt je in ieder geval niet verder. Dus je hebt helemaal geen pech met vrouwen. Je gedrag is de veroorzaker van je ‘pech’ dat je nog steeds alleen blijft. Verbeter je gedrag en je zult zien hoe geluk slechts dat stukje extra in je leven zal zijn. Het grootste geluk zit namelijk al in jezelf. Wellicht moeilijk bereikbaar, alleen het zit er wel.

Lukt het niet dan kan je altijd nog ons als trainer in gaan schakelen. We hebben hele leuke ‘scheidsrechters’ voor je beschikbaar die je duidelijk kunnen laten zien dat onze methode werkt. Je zult dan meer iets intoetsen als, “Hoe weet ik welke vrouw de juiste voor me is” in plaats van “Waarom ben ik nog steeds alleen.” Meer weten hierover, kijk eens op www.datingdoctors.nl en schrijf je VRIJBLIJVEND en GRATIS in op onze nieuwsbrief.

briget-maaslandnieuwsbrief

You can leave a response, or trackback from your own site.