De beste complimenten geven aan vrouwen

De beste of juiste complimenten geven aan vrouwen is iets waar veel mannen over nadenken. Zeker de mannen die wat verder zijn met het versieren van vrouwen. In onze gemeenschap van mannen die van vrouwen houden en zichzelf willen ontwikkelen – ook wel community genoemd – is het vaak “Not done” om een complimentje te geven.In de vrouwen versieren community geef je een “Neg”. De theorie daarachter is dat je een arrogante vrouw laat neerdalen naar je eigen niveau. Eigenlijk zeg je dan gelijk dat zij een niveau boven je staat. Alleen het uiterlijk van een mooie vrouw is dus genoeg om jezelf  ‘poep’ te voelen?Wellicht wat sterk gezegd. Ok, nou dat daargelaten hanteert men de “Neg” nog al eens verkeerd. Een “neg” geef je in principe over iets wat een vrouw zou kunnen veranderen. Echter ik kan beter het woord “neg” eerst vertalen. Het is in principe gewoon een plaagstootje of een kritisch compliment.Nou is de theorie erachter best te begrijpen. Waar komt het vandaan? Veel mannen denken dat als ze een vrouw maar veel complimenten geven, de vrouwen dan vanzelf voor hen neervallen met gespreide benen. In onze community zitten nu 1-maal een aantal sociaal gehandicapte mannen. De theorie van de neg helpt ze misschien om wat meer evenwicht in het spervuur van alleen complimenten te brengen.Echter vaak slaat het dan weer door. “Mooie ogen heb je, alleen wat jammer van die lelijke bobbel op je neus” lijkt een geweldig kritisch compliment….alleen het is het toch niet.Mensen hebben toch de neiging zich te concentreren op het negatieve (een onwillekeurig beschermingsmechanisme). Je geeft een standaard compliment gevolgd door een negatief iets over wat ze niet gemakkelijk kan veranderen.

Mannen en beste complimenten geven 

Complimenten geven zijn vooral het best geschikt voor vrouwen in een relatie.  Dat is ook de reden waarom “vrouwelijke” mannen  veel van complimenten kunnen houden. Ze kan het vergelijken met een cadeau dat met liefde is gegeven, maar waar je totaal niks aan hebt. De meeste vrouwen zullen het waarderen als zij een stuk gereedschap voor in huis krijgen, maar ze zullen daar niks aan hebben. Dat cadeau zal voor de meeste vrouwen weinig waarde hebben. En dat is hetzelfde met mannen en complimenten.Wanneer een man een compliment krijgt, zal hij het hoogstwaarschijnlijk op prijs stellen en dankjewel zeggen, maar hij zal daarbij niet het gevoel hebben een “man te zijn”.Een mannelijke man daarentegen kan afstand van een vrouw nemen die hem te veel complimenten geef. Complimenten hebben voor zo’n man weinig waarde. Een vrouw heeft veel al bevestiging nodig. Een man voelt zich echter niet serieus genomen als je hem continu bevestiging geeft door middel van complimenten. Een vrouw kan bijvoorbeeld beter iets dichterbij bij haar man gaan lopen als er bijvoorbeeld een ‘gevaarlijke situatie’ lijkt te ontstaan. Daarna geef je een vrouw hem beter bevestiging door bijvoorbeeld een sexy SMS-je te sturen met “Hee, ik draag samen met Anna vandaag geen slipje aan op mijn werk.”  Dat hoef je ook niet te vaak te doen. Zeg 1 x per maand. Ik zet dit even neer omdat je het als man waarschijnlijk wel herkent. Gelukkig zijn mannen en vrouwen anders. Daar zit juist ook voor veel heteroseksuele mannen de aantrekkingskracht.Juist voor vrouwen daarentegen is – zeker in een relatie – een goed compliment iets wat ze graag willen horen.   Mannen weten dat op zich wel en denken wel vrouwen te kunnen versieren door gewoon veel complimenten te geven. Nee, er zit een kunst achter…..

De kunst van het juiste compliment

 

complimenten

Laten we het daarom eens hebben over de kunst van het compliment.Een beetje beginnende versierkunstenaar op Pick Up Artist (PUA)is een beetje bang om een compliment te geven. O, dat is toch verschrikkelijk Gemiddeld Gefrusteerde Gozer/Average Frustated Chump (AFC)? In het boek Uitgaan van Jezelf leer ik je juist gewoon van jezelf uit te gaan.Jij hebt het nog niet gelezen? Laat ik je dan nu de kunst van het juist complimenten geven leren. Mensen krijgen namelijk van complimenten zelfvertrouwen. En ja…ook van het geven van complimenten.Op het moment dat jij een beetje bang bent om iets te doen, wat is het dan het meest effectief om te doen? Juist om te doen waarvoor je een beetje bang bent. Ook wel cognitieve gedragstherapie genoemd.Hoe geven we op de juiste manier een compliment?Wees specifiek
Zeg dus niet “Wat zie je er goed uit vandaag” Zeg: “Wat die staat dat rokje je goed”Complimenten zijn sterker als je ze onderbouwtZeg dus ook waarom dat rokje haar zo goed staat”De kleur past mooi bij je ogen, en laat je benen goed uitkomen”Geef alleen gemeende complimentenVrouwen hebben gelijk door als je probeert te slijmen. Geef dan liever geen compliment.Probeer jouw oog voor detail aan te duiden in je compliment.

Bij 2 geef je aan dat de kleur van haar rokje bij haar ogen past. Je hebt oog voor detail. Iets wat vrouwen op een vreemde manier opwindt. Een opmerking over haar nagels, doet dat ook. Wat heb je prachtige nagels. Gelijk een fantastische manier aan haar flink aan te raken of zoals we ook wel zeggen KINO toe te passen.Het compliment gebruik je gelijk om een gesprek te beginnen of verder voort te zetten

Bijvoorbeeld: “Waar heb je dat rokje vandaan” of misschien kun je beter zeggen “Dat rokje komt niet uit Nederland he?” Ik vind namelijk de 1e vraag een beetje gay overkomen. Misschien is dat weer een limiting belief van mij, alleen ik voel dat zo. De 2e manier is een statement. Je krijgt dan vanzelf meer terug.

Of  “Nee, helemaal niet gewoon bij de H&M”  Nou ga gelijk achter haar staan, pak het wasmerkje (kino), en zeg “Nee, hoor made in China, door een 12-jarige kinderarbeider jij asociaal modemonstertje!” Kijk dat is een plaagstootje.

Of ze zegt verrast “Ja, hoe weet jij dat?” “Nou je had wel een beetje internationale vibe over je, daarom heb ik je aangesproken. Ik vind Nederlandse meisjes eigenlijk nooit leuk, daarom had ik je aangesproken. Waar ben je geweest?” En je geeft gelijk een aanknopingspunt voor haar om door te vragen naar jou. Zij komt absoluut terug. “Waarom vind je Nederlandse meisjes normaal gezien niet leuk” Ïk zeg dan “Ik vind Nederlandse meisjes te nuchter, ze laten zich niet vaak meeslepen door het moment. Alles bedachtzaam, niet spontaan.”

Nou dan gaat zij zich hopelijk wat spontaner gedragen. Iets wat jou best van pas zal komen, niet waar?

Als je vragen hebt of bedenkingen, opmerkingen of anders. Laat je reactie achter! Als je dit of iets anders een leuke post vindt.
Geef ons een compliment! Liefst je allerbeste…..
En met de complimenten van je Dating Doctor SmoothDoc V(^^)
Klik op het plaatje om meer te weten komen over vrouwen versieren en de beste complimenten geven op de juiste manier.
complimenten geven
You can leave a response, or trackback from your own site.