Het boek Sletvrees: een review door een player!

Seksworkshop van sekscoach Alex May krijgt bezoek

Een tijdje geleden werd de Sexual Mastery workshop voor mannen van sekscoach Alex May  vereerd met een bezoek van Sunny Bergman en haar stagiaire Roos van Ees.

Van beiden had ik nog nooit gehoord. Al is Sunny een bereisde feminist en Roos een scherpe studente Wijsbegeerte en ik een malle boer annex ‘male pig’, toch vonden we elkaar in een gezamenlijke strijd tegen vastgeroeste ideeën en taboes. Allereerst is het begrip sletvrees namelijk 1 van de meest vervelende dingen waar een meesterversierder tegen moet opboksen. In pick up termen heet het de sletfactor. Je moet als pick up artist altijd maar weer rekening houden met de sletfactor. Ik zeg wel eens vrouwen zijn apen met een computer op hun rug. Je moet die computer er zo snel mogelijk afslopen. Nou zal ik hier wel opmerkingen over krijgen. Laat ik het daarom anders zeggen. Vrouwen zijn seksuele wezens die zich op seksueel vlak in de hand trachten te houden. Dit terwijl seks meer is iets om je eens lekker te laten gaan. Als man moet je dan ook zo snel mogelijk zorgen dat vrouwen zichzelf kunnen laten gaan. Beter zo, feministes die dit lezen?

Hoe help je vrouwen zichzelf te laten gaan?

Hoe help je vrouwen zichzelf te laten gaan? Als pick up artist is een simpele bijvoorbeeld haar isoleren van haar vriendinnen zodat ze zich niet zo bespied voelt door diezelfde vriendinnen. Als was het maar dat je haar draait zodat ze met de rug naar de vriendinnen toestaat. Nou ja, er zijn meerdere dingen, het is vooral haar zich veilig laten voelen.

In haar boek lees ik dat Sunny Bergman zelf min of meer half verkracht werd op vakantie. Ze was lekker dronken, and it wasn’t me,  lees ik toch een beetje. Het was die vuile 30-jarige Canadese toerist die mij hulpeloze, dronken minderjarige meid pakte. Natuurlijk. Dat mag je als je dronken achter het stuur zat ook vertellen tegen de rechter. Jij zegt dan, ja die andere mensen hadden me nooit in de auto moeten laten stappen. Veel succes. Heel veel vrouwen gaan op vakantie, pakken een hoop drank, voelen zich een stuk losser, en voilà. It wasn’t me. De sletfactor uitgeschakeld. Ik vind eigen verantwoordelijkheid een vrijheid die je soms ook wel moet nemen. Je kunt niet helemaal vertrouwen op dat je in Wonderland leeft met alleen maar aardige mensen. Ook is het niet helemaal duidelijk of die Canadees überhaupt wel doorhad dat Sunny het niet zo naar haar zin had. Waarschijnlijk heeft ze nooit ‘Nee” gezegd. Waarschijnlijk was hij ook dronken, en ja als je ook nog moet gaan nadenken als ze niks zegt of het wellicht toch ‘Nee” is….Ja, ik vraag me af of er dan nog veel kinderen geboren gaan worden.  Ik vind het wel jammer dat het haar eerste ervaring met seks zo’n  slechte ervaring voor Sunny was. Ze heeft er vast van geleerd. Wat heeft ze geleerd? Dat ze minder moest drinken? Dat ze dan letterlijk en figuurlijk geen kater heeft de volgende dag omdat ze dan helemaal zelf die keuze heeft gemaakt? Ik lees het niet in haar boek. Ik lees niet wat ze geleerd heeft. Jammer was ik wel benieuwd naar.

Sunny Bergman en haar ijskast?

Wel bleek uit haar boek dat Sunny Bergman vroeger een soort hippiekind was die heden ten dage in plaats van koelkast toch maar ijskast zegt. Ter info voor mensen die het niet weten. IJskast zeg je alleen als je van gegoede huize bent of je in een bepaalde intellectuele corpselite bevindt. Iets waarbij de elite denkt dat ijskast beter is dan koelkast. Terwijl dat volgens het genootschap van de Nederlandse taal niet terecht is. Het is een soort onderhuidse afbakening tussen de groep waarmee je tussen elkaar aangeeft “Hee, no worries. Ik ben zoals jij, ik behoor zoals je hoort tot dezelfde klasse .” Iets waar Sunny zich met haar intelligentie vast van bewust is. Daardoor viel het mij ook op.

Het boek Sletvrees

Enfin verder over haar boek Sletvrees. Sletvrees is in eerste instantie nogal een verhaal over uiterlijk. Een logisch gevolg van dat ze een soort drieluik in haar boek verwerkt. Eerst Beperkt Houdbaar over het voorgeschreven Schoonheidsideaal in onze cultuur en andere culturen . Ten tweede  de Sunny Side of Seks over de verschillende vormen van seksualiteit in andere culturen. Dan ten derde het eigenlijke boek Sletvrees over de angst van vrouwen om in de ogen van de maatschappij een slet te zijn. Iets wat het boek niet beter maakt. Ik had liever de bladzijden van deel 1 en deel 2 besteedt aan het verder uitwerken van het hoe en waarom dit begrip slet is ontstaan en in stand gehouden wordt. Waarom weet een meisje van 7 al wat een slet is? Wat is dat voor onzin inderdaad??

Vrouwen die gezien worden als slet

Ook iets wat ik mis in Sunny’s Boek is het feit dat meisjes vaker losse seksuele contacten hebben als ze in hun jeugd weinig of geen contact hebben gehad met mannelijke vaderfiguren die haar veel liefde hebben gegeven. Ze zou dan wanhopig de liefde bij andere mannen zoeken. Iets wat van mijlenver te zien is voor veel mannen en wat inderdaad nog al sneu overkomt. Vaak willen ze ook nog een baby doordat ze uit een ongelukkig gezin komen en ze zich niet geliefd voelen. Voor hen is de oplossing dan om lekker een baby te maken. Daarna hebben ze dan zelf een gelukkig gezin,  en kinderen houden van hun mamma. Hupsakee, opgelost. Dat soort vrouwen ziet de maatschappij vaak als slet. Lees ik niks over.

Ook vrouwen die verkracht zijn of misbruikt zijn, schijnen soms juist enorm veel mannen te neuken, maar dan meer in machtsposities. Ze binden mannen vast, vernederen ze, of spelen asociale rollen in hun relaties met mannen. Of ze wijzen juist veel mannen af op een manier waar de honden geen brood van lusten. Lees ik niks over.

In al die gevallen kunnen vrouwen trouwens het stempel ‘slet’ opgeplakt krijgen. Het eerste andere woord waar ik opkwam is ‘ beschadigde vrouw’ . Iets wat niet echt veel positiever klinkt.

De druk van de maatschappij is overal

De druk van de maatschappij is sterk (I Feel the Force is strong with this one). Krijg ik daarom als vader van iedereen te horen dat ik mijn dochter wel zal moeten beschermen tegen jongens als ze iets van 13 jaar oud is? Mijn dochter is een absoluut plaatje. Blonde lokken, een engelachtig gezicht. Mijn ervaring als man zegt dat dit een absolute babe wordt. Wat wil je met zo’n moeder….en zo’n grootmoeder (mijn moeder was echt superknap – ooit gekozen tot knapste moeder van de middelbare school).

Van mij mag mijn dochter experimenteren wat ze wil. Ja, ja krijg ik dan te horen. Wacht maar tot ze zo oud is. Als papa krijg ik al de druk, want er wordt vreemd opgekeken als ik zeg “Joh, als ze graag seks wilt met jongens mag ze dat van mij. Kleine kanttekening voor toekomstige vriendjes: ” Ok, als ook maar 1 jongen haar lichamelijk pijn doet (ok – geestelijk is wat anders – zeker in jeugdliefde ben je vaak aan het experimenteren en vallen er liefdesspaanders te betreuren.) dan zal ik wel onredelijk woedend worden.”

Niets wordt verder inderdaad gezegd over mijn zoon Sven. Terwijl ik het volgende toevallig weet over mannen. Als jongen is Sven minder gericht op verbinding dan meisjes. Daardoor geeft zijn eerste echte liefde (die ondanks romantische sprookjes verhalen die vrouwen elkaar vertellen in 98 % van de gevallen weer verbroken wordt)  veel meer psychische pijn dan bij een meisje als de relatie wordt verbroken. Een meisje heeft over het algemeen in haar nog korte leven meer ervaring met diepe relationele verbindingen. Voor een jongeman is zijn eerste echte liefde ongeveer zijn eerste ervaring met een diepe relationele verbinding. Daardoor kan het verbreken van die verbinding enorm veel pijn doen.

Moet ik mijn dochter dus waarschuwen voor lichamelijke seks? Moet ik mijn mijn waarschuwen zoon voor de eerste echte liefde? Naar mijn mening kan ik hoogstens aangeven dat ik er altijd zal zijn zolang ik er ben. Fouten – maak ze maar. Gebruik een condoom alsjeblieft. Hier heb je ze. Verder – je papa zal er altijd zijn. Zelfs hier is het natuurlijk als papa moeilijk om niet in de grote val te trappen. Je gaat je zoon en dochter lekker waarschuwen voor de gevaren voor seks. Terwijl seks zo leuk kan zijn. Stel ik moet als papa toch mijn zoon en/of dochter vertellen wat een man wel leuk vindt. Wat je allemaal zou kunnen doen. Nou hmm, ik zal het daar toch wel moeilijk mee hebben. Zelf al ik ben een redelijk verlichte persoonlijkheid. Nou ja, ze zoeken het zelf ook maar een beetje uit. Waarschijnlijk wil ze het zelf niet eens horen van mij.  Zo denken de meeste ouders, we steken lekker onze kop in het zand. Nou als Alex May de sekscoach dan nog leeft, stuur ik ze lekker daar naar toe. Zo zie je dat zelfs verlichte vaders iets van schaamte hebben.

Ik vind het ook moeilijk hoor papa zijn. Het is ook evenwicht zoeken tussen mijn kinderen beschermen en ze hun eigen leven laten leiden. Te veel beschermen is niet goed. Te weinig beschermen krijgen ze wellicht wel 1 of ander verschrikkelijk ongeluk. Moeilijke keuzes waardoor je verscheurd kan raken.

Verscheurdheid iets van een thema in het boek

Verscheurd tussen jezelf zijn en de verwachting van anderen

Verscheurdheid kom je ook telkens tegen in het boek van Sunny. Het komt zelf zo sterk naar voren dat het iets van een thema in het boek wordt. Iets als dat ze het lekker vindt om gedomineerd te worden – echter ik ben toch ook een vrije verantwoordelijke vrouw? Naast natuurlijk het algemene ik mag dit niet, ik mag dat niet, maar ik ben toch een vrije onafhankelijke vrouw…? Voor mij als lezer lijkt het alsof die verscheurdheid een belangrijke motivatie is geweest om haar boek te schrijven. Het schrijven van haar boek is een middel om meer begrip voor zichzelf en haar eigen acties en de wereld om haar heen te krijgen. Simpelweg meer grip krijgen op de verwarrende signalen die de wereld haar oplegt.

Generaliserend gezegd schrijft de maatschappij namelijk een vrouw in de seksuele arena het volgende voor . Een vrouw moet niet al te preuts zijn maar mag ook geen slet zijn. Het is een soort oneerlijke  evenwichtsbalk waar de maatschappij vrouwen over heen laten lopen. En helaas volgens mij nog het meeste zelf door vrouwen in stand worden gehouden. Ook iets wat ik een beetje mis bij Sunny’s haar beschrijving van Sletvrees. Stel je wilt als vrouw met een man mee uit de kroeg. De meeste vriendinnen houden haar dan tegen. “Nee, je hebt nu gedronken. Het is te gevaarlijk, enz.enz.”

“Wat moet je dan als vrouw zeggen?”

 

  1. Nee, ik ben geil. Ik ga lekker toch met hem mee?”

 

Vrouwen lopen op elkaar patrouille

Zal wel niet denk ik. Ik vind geen enkele tip over wat een vrouw dan tegen andere vrouwen kan zeggen. Dit terwijl de vrouwen min of meer op elkaar patrouille lopen. Ik zelf heb echt een enorme hekel tegen vrouwen die andere vrouwen in het gareel houden. Echt ik zou ze willen slaan. De vrouwelijke competitie en agressie tegenover elkaar zijn namelijk alom vertegenwoordigd. In de documentaire als ook in het boek kom ik daar helaas niets over tegen. Terwijl er toch aardig wat wetenschappelijk onderzoek over bestaat.Vrouwen die elkaar eronder houden?  Echter dat komt Sunny natuurlijk niet goed uit. Zo maakt ze wel meer keuzes die haar welgevallig zijn. Ik haat ook geweld tegen vrouwen. Oh, ik voel me zo verscheurd….;-) Het fysieke geweld van mannen en het psychische geweld van vrouwen tegen vrouwen is namelijk een een van de redenen waarom veel vrouwen zich niet vrouwelijk kleden, zich niet seksueel gedragen en zich over het algemeen zich maar blijven inhouden. Mijn visie is juist dat mannen mede op de wereld zijn gezet om met hun macht aan meerdere spierkracht vrouwen juist te beschermen. Mijn visie is juist dat vrouwen er nooit voor kunnen zorgen dat ik als man op andere vrouwen ga vallen.  Ik kon ook nooit geloven dat ¾ van de vrouwen in hun leven seksueel geweld meemaakt. Echter 100 % van de vrouwen maakt psychisch geweld van andere vrouwen mee.

We worden ook in het boek deelgenoot gemaakt dat bijvoorbeeld de stagiair van Sunny, Roos verkracht is door haar beste vriend. Laat ik via deze weg zeggen dat dit me erg spijt voor je Roos. Ik neem zelf veel verkrachtingsverhalen eerst met een korrel zout. Hoeveel is waar? Verkrachting is erg, toch wil ik wel eerst dat het bij een rechter ligt.  In ieder geval wil ik beide kanten van een verhaal horen.  Dit verhaal is echter gewoon in de grond in ieder geval waar. Roos wordt namelijk onwaarschijnlijk genoeg nog door de zus van de verkrachter opgebeld met ongeveer een verhaal in de strekking van “het is jouw eigen schuld dat je verkracht bent Roos”.

??. Dit is zo raar dat moet wel waar zijn.

Daardoor haat ik nog meer die zus die opbelt met “ Ja, dan kon je verwachten” . Stel dat zij verkracht was, was zij dan zo makkelijk geweest? (nu komt even een stukje dat je het boek gelezen moet hebben om het goed te begrijpen) Gelukkig begrijp ik wel waarom de verkrachter van Roos dat verhaal opdiste van “je bent geen goede gast geweest” . Dat was gewoon omdat hij in de ras zat. Hij was bang, hij probeerde Roos af te leiden. Ook zat hij er toch wel heel erg mee,  anders laat hij zijn zus niet opbellen. Hoe wist zijn zus dat? Hij kwam vast huilend aan bij zijn zus met “ Nu ga ik de gevangenis in?” Zijn zus zei zeker “Nou, maak je geen zorgen ik bel Roos wel op.” Nu komt hij  voor in het boek Sletvrees van Sunny Bergman. Ik neem aan dat mensen in zijn omgeving van 1 en 1 wel 2 kunnen maken en begrijpen over wie we het hier hebben. Verkrachter van je beste vriendin. Niet echt goed voor je reputatie als man. Zus van verkrachter van beste vriendin die de schuld in de schoenen probeert te schuiven van vrouw die verkracht is. Oei, dat vind ik  ff wat erger dan slet.

Hoe dealen wij meesterversierders met de controlerende vriendinnen?

Die zus van een verkrachter is ongeveer het toppunt waar dat in gareel houden van vrouwen onderling toe leidt. Wij pick up artists lossen dat dan op door ‘vriendjes’ te worden met de vriendinnen of haar gewoon op te tillen en mee te nemen. “Geef mij maar de schuld morgen, als je vriendinnen er naar vragen.” zeg je dan.

Ook naar mijn ervaring en die van mede meesterverleiders is de psychische druk van vrouwen onderling enorm groot. Ook vanuit een soort zusterlijk genootschap. Wij houden elkaar wel in bedwang want straks raak je bekend als slet. Ja, hoe raak je bekend als slet? Je bent in redelijk grote disco in een grote stad. Niemand kent je daar. Je komt ook geen bekenden tegen. Je gaat met een leuke vent naar huis. Hoe moet iemand daar achter komen, behalve als ‘je vriendinnen’ het doorvertellen? Met andere woorden dat zusterlijk genootschap is meer een soort slangenkuil. Vrouwen mogen geen slet zijn van andere vrouwen. 

Hoeveel vrouwen tegen mij wel niet verteld hebben. “Hee, die en die is een slet.” Met andere woorden, ik ben wel een leuk meisje. Neuk mij maar??? Naast dat vrouwen onderling volgens mij hevig roddelen. Nooit bij geweest gelukkig. Heb ik van horen zeggen.

Sunny heeft zelf ook ervaring met de zelfreinigende werking van het ‘zusterlijk genootschap’ . Hippie vrouwen scheren hun been – en okselharen niet. Sunny, stammende uit een goede hippie-opvoeding dus ook niet. Toch viel zij ook voor de druk van het ‘zusterlijk genootschap’, en ging ze ook maar scheren.

Die verscheurdheid verweven met politiek correct zijn, groepsdruk van vriendinnen,  en iets te veel omgaan met salonfeministen die eigenlijk gewoon een goede beurt zouden moeten krijgen,  is iets wat ik er in ieder geval uit kon halen. Maar ja, ik heb totaal geen verstand van vrouwen. Diederik Stapel en de rest van de sociologische subsidiemafia natuurlijk veel meer dan ik, een evolutionair autodidact in de psychologie van de koude grond.

Je moet als man ruig zijn maar ook gevoelig

Die verscheurdheid kom je ook als man tegen. Iets waar ze het ook wel over hebt. Je moet als man ruig zijn maar je moet ook gevoelig zijn. Wat is het nou? Nou het komt erop neer dat je voor de seks ruig moet zijn met een veilige factor, en in een relatie ook nog een keer gevoelig. Een perfecte man voor een vrouw is een soort van achtbaan. Heel erg spannend, maar ze weet dat ze veilig uitstapt.

Zijn er mannelijke sletten?

Daarnaast heb je als man nog al veel te maken met een soort van sletvrees. Sunny zegt dat slet het soort woord is wat alleen voor vrouwen gebruikt wordt. Er is geen tegenhanger voor mannen. Nou volgens mij komen woorden als hoerenloper, player, werkloos, ambitieloos, wel in aanmerking. Verder mag je als gemiddelde man niet denken aan seks buiten missionarisstand, op zijn hondjes, Frans (oraal) en nog 3 andere standjes. Op zijn grieks (anaal) dat is voor veel vrouwen toch weer te gek. Laat staan als we nog wat verder gaan. Sunny er zijn nog genoeg taboes.

Verliefd op wat de maatschappij cool vindt?

Over taboes gesproken. Laten we het eens over het hulpje van Sunny hebben, Roos. Roos had de laatste keer dat ik haar zag, een goede kledingkeuze. Iets wat ik – omdat ik ook make-overs doe – zeer kan waarderen. Ik vond het sterk, onafhankelijk en sexy uitstralen. Erg mooi. Maar oordeel zelf, beauty is in the eye of the beholder.

Roos van Ees

 

Iets waar ik trouwens niks over zei, omdat ik beleefd ben opgevoed. Ik zal je uitleggen waarom ik  zo ‘beleefd’ was. Als een vrouw je niet aantrekkelijk vindt heb je als oudere man 2 opties. Je kunt nog steeds zeggen dat ze er leuk uit ziet, waarna je achter je rug gegarandeerd in ieder geval een soort van opmerking krijgt over wat ‘een vieze man’ je wel niet bent. Of zeggen dat ze leuk is een soort van aanranding zou zijn. Ik mag naar hartelust zeggen dat ze leuk is, niks mis mee. Je kan ook wel iets zeggen met erbij “Hee, ik zeg dit gewoon hoor, ik bedoel er verder niks meer” wat het alleen maar tenenkrommend maakt voor beide partijen. Nou dan blijft er niks zeggen over – wat ik dan maar liever doe. Terwijl ze er gewoon heel leuk uitzag. Iets wat ik jammer vindt  Ik vraag me af of zij het jammer vindt. Terwijl zij iets zei van “Hee, dat baardje staat je goed.” Ja, dat begrijp ik. Ik lijk iets meer of een verwassen blowende alternatieve student als ik me niet scheer. Iets wat ik op de faculteit Wijsbegeerte toch alleszins verwacht als grote gemene mannendeler .

Hoe weet ik dat Roos mij nou niet aantrekkelijk vindt? Nou eerlijk gezegd mag ik Roos wel. De laatste keer waarbij ik vroeg of ze in ‘mijn boekje met vrouwen wilde’ zei ze “Nou ik val niet op je”. Nou die zit, Pim, dacht ik. Nooit iemand onderschatten zei Confucius al. Respect. Gelijk geef ik hier wel weer een verschil aan tussen mannen en vrouwen. Een vrouw zou Roos ongeveer dood zwijgen, ik vind als man zoiets wel een mooie actie. Nadat ik visueel gestimuleerd was, en audititief gestimuleerd met echt perfect Engels..

https://www.youtube.com/watch?v=OunmSqnIlsc (visueel weer wat minder, maar ja ze blijft mooie groene ogen hebben) raakte ik zelfs een beetje verliefd.

Ja, kijk ik bluf vaak een beetje. Trek er eens provocerend aan, en kijk wat er gebeurt. Vind ik leuk. Moet je ook niet zeuren als er dan een opmerking over heen komt. Take the egobeating as a man.

Roos vindt mij dus niet Gods gift to women. Iets was ik ook heel goed kan begrijpen. Ik ben 2 keer zo oud als Roos, en ik schat Roos een beetje in op ruige basgitaarman met een gebreide rastamuts, type Lenny Kravitz (en leuk vlasbaardje natuurlijk). Of in ieder geval iets als productieleider op een festival als Lowlands. Dat soort figuren zal ze wel meer voor omslaan dan ik. Iets waar ik compleet de pan mis zou kunnen slaan. Toch is dat het beeld wat heel veel mensen onwillekeurig maken om zijn hersenen rust te gunnen. Je gooit al snel iemand in een hokje. Volgens mij zit het woord Slet ook in die hoek. Naast de onzekerheid van de man of vrouw zelf die het woord bezigt. Volgens mij is het toch een poging jezelf hoger neer te zetten, en een ander naar beneden te halen. Dit doen volgens mij alleen mensen die onzeker zijn. Nou zijn er veel onzekere mensen, dus wordt het woord slet vaak gezegd.

Toch nog even over dat leeftijdsverschil –  als je aan Roos zou vragen. “Hee, zou je een keer naar bed willen gaan met Lenny Kravitz?” Ik denk dat ze op zijn minst even nadenkt. Als je zou vragen; “Wil je naar bed met een 49-jarige man?” Denkt ze niet na, trekt ze gelijk een vies gezicht. Nou is Lenny 49 en ik ben 42. Lenny is natuurlijk wel minstens 2 x cooler dan ik, zo niet 3 x. Zover begrijp ik wel. Ik ben slechts een oude,  vieze player. Oh, wacht eens even. Lenny heeft het vast even met meer vrouwen gedaan dan ik…..En Lenny was zo eerlijk om het niet tegen zijn eigen vrouw te vertellen dat hij ‘on tour’ nog met wel wat meer vrouwen ‘een goed boek las’. Terwijl ik een open relatie met mijn eigen vrouw heb….Nog zo’n leuk voorbeeld. Russel Brand. Als ik zou zeggen dat ik oud heroïne gebruiker ben (wat ik niet ben – was en ben ik veel te bang voor) en al meer dan 1.000 vrouwen geneukt hebt….bah, bah, bah. Ik denk dat ik bij Relatieplanet toch niet echt veel dates voor elkaar krijg. Toch zet Russel Brand er neer, en ze kunnen zijn datingsiteprofiel op Relatieplanet afsluiten door de duizenden vrouwen die reageren .

Zo in hoeverre laat Roos en vrouwen zich hier leiden tot wat de maatschappij cool vindt? Zo vindt Sunny Bergman en Roos van Ees – Giel Beelen vast wel cool. Echter dat hij een minderjarig meisje van 17 over de kling heeft gegooid wordt met de mantel der liefde door iedereen bedekt. Terwijl als Giel Beelen een lieve drugdealer van 32 is er gelijk schande van wordt gesproken. Ook de ouders zouden wat minder welgevallig tegenover deze relatie staan. Wat ook weer leidt dat het meisje het uit arren moede vaker dan niet snel uitmaakt. Ik weet nog wel de keer dat ik echt hoteldebotel was op een meisje. Echt mijn eerste zware liefde. Nu had ik 5 plantjes weed in de vensterbank staan. Het leek me wel grappig. Het lukte ook niet echt, want het was echt te amateuristisch voor worden. Het eerste wat de ouders deden toen ze van mijn groene hobby hoorden was mij de toegang tot hun huis ontzeggen. Ai, wat een cultureel raar iets. Terwijl Sunny Bergman haar ouders me waarschijnlijk gevraagd hadden om een stekkie. Hoe gewiekst die druk kan zijn zien we nog wel bij het deskundig opgelapte liefdesleven van prinses Margerita.

Ikzelf ga natuurlijk ook niet vrijuit. In hoeverre wordt ik geleid in mijn gevoelens door wat de maatschappij cool vindt? Waarom word ik bijvoorbeeld niet een beetje verliefd op Sunny Bergman, de schrijfster van het boek Sletvrees? Ze heeft toch zaken waarvan ik weet dat het triggers zijn. Bereisd, intelligent, schrijfster, sterke vrouw. Nou hou ik van lange vrouwen, en is Sunny vrij klein. Maar ja Roos is ook niet echt groot. Is het dan de leeftijd van Sunny? Is het evolutionair bepaald dat wij mannen vrouwen boven de 35 minder leuk vinden? Dat zou dan komen omdat vrouwen van 35 jaar en ouder minder vruchtbaar zijn. Minder kans op nageslacht. Dus mijn mentale liefdessysteem raakt getriggerd door leeftijden van vrouwen tussen 20 en 35? Nooit heeft mijn moeder namelijk tegen mij gezegd. “Hee, je moet geen oude vrouw nemen hoor.” Toch vind ik Sarina Vita ook wel leuk. Daphne Busnkoek vind ik ook leuk. Zijn allebei vrouwen boven de 40. Dat Hindoemeisje in de film vind ik ook heel aantrekkelijk. Ja, dat wist ik al van mezelf, ik val op heel veel vrouwen. Ik wil al die leuke vrouwen  liefhebben. Toch wordt dit door de maatschappij als slecht gezien. Ik zou een player zijn.

Verder totdat Roos een leuk pakje aantrok, zag ik haar niet eens echt staan. Hmm, blijkbaar word ik ook visueel geprikkeld. Iets wat vrouwen al jaren doorhebben. Wij mannen werken visueel, en daarom zijn vrouwen zo gericht op uiterlijk. Dat is ook haast de enige game die ze hebben. Uiterlijkgame. Verder een vrouw met kennis van het versierspel? Komt bijna nooit voor. Ja, bij oudere vrouwen die ik niet leuk vind. Ik wil een jonge vrouw van 25 die me vol zelfvertrouwen glimlachend aankijkt en mij versiert met een leuke opmerking. Keep on dreaming. Ook weer een trigger van mij. Er wordt een vriendin opgevoerd Zorica die zich niet schaamt en die ook zelf jaagt die ik bijvoorbeeld (zeker toen ze jong was)  enorm aantrekkelijk vindt. Ze straalt gewoon heel veel vrijheid, liefde en seks uit. Heerlijk, dat noem ik nou een echte vrouw.

https://www.youtube.com/watch?v=mdCL0k-2jjM

 

Waarom nemen vrouwen zelf weinig het initiatief

Vrouw die initiatief neemt

Waarom komt dat zo weinig voor dat vrouwen – buiten voorzichtig oogcontact en dichtbij een leuke man gaan staan – initiatief nemen? Waarom spelen vrouwen hard to get? Niet alleen omdat ze zich dan een slet voelen. Vrouwen zijn ook zo onzeker dat ze zelf het initiatief niet durven nemen. Vrouwen vinden het ook nog een traditie dat de man het moet doen. Als laatste denken ze dat mannen het niet leuk vinden om bejaagd te worden. Zou een afknapper zijn voor mannen.

Complotheorie: grote bedrijven drijven vrouwen en mannen uit elkaar

Ik mis ook de complottheorie dat grote conglomeraten vrouwen en mannen uit elkaar drijven. Vrijgezellen besteden namelijk feitelijk meer. Hoe minder goede relaties tussen mannen en vrouwen, hoe meer grote bedrijven aan je kunnen verdienen. Daarom zenden ze allerlei plaatjes de wereld in “ hoe het hoort”  en “ je mag geen slet zijn”. Sunny denkt ook dat veel fotomodellen je in bladen smachtend aankijken. Dat is totaal niet het geval Sunny. Kijk nog eens goed. Je ziet dan dat veel fotomodellen je minachtend aankijken. Zo van, “ Hai, kijk mij eens, ik ben beter dan jou” (voor vrouwen). En “ Hai, je kunt me toch niet krijgen” (voor mannen). Met andere woorden koop nog meer make-up en koop die nieuwe auto dan heb je wel een relatie en zul je gelukkig worden! Ik mis het.

Sletvrees is een onvolledig, eenzijdig en leuk boek

Mannen die seksueel misbruikt waren of werden door machtige vrouwen (iets waar ik in mijn coaching mee te maken heb), niets over gezegd. Mannen die in televisieseries meestal als dom worden of redelijk 1-dimensionaal worden neergezet. Vind ik ook niets over terug. Dat vrouwen de meeste kinderen vermoorden, niets over gezegd. Dat vrouwen meestal relaties uitmaken nadat ze een man veranderd hebben, niets over gezegd. Dat lesbische relaties het minst lang duren, niets over gezegd.

Zo’n boek is Sletvrees nou. Ze belicht het wat mij heel betreft heel onvolledig en veel te zwaar vanuit de kant van haar positie Met andere woorden onze feministe Sunny Bergman geeft een visie weer vooral uit haar eigen omgevingswereld. Ze zegt het ook. “Ik ken geen mannen in mijn wereld die zo doen.” Daarmee duidelijk implicerend dat als zij die mannen niet kent, er duidelijk vraagtekens bij gezet kunnen worden. Iets wat je natuurlijk met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid als onzin kan beschouwen.

Nou Sunny Bergman laat met andere woorden een hoop liggen. Toch is het boek Sletvrees een leuk boek. Ze beschrijft toch dingen waar je normaal nooit over nadenkt. De subtiele brainwashdingen die wij mannen en vrouwen constant ondergaan. Als ik bijvoorbeeld zeg lieve drugsdealer dan is dat voor veel mensen een contradictio in terminis. Het zijn zaken waar – al zijn we nog zo intelligent – ons niet aan kunnen ontrekken. Waar je mee omgaat, raak je min of meer mee besmet.

Al moet ik zeggen dat ik het boek Sletvrees op gelijke hoogte als het boek van Renzo Verwer, ‘De Liefdesmarkt’ neerzet. Ook dit boek is een vrij 1-dimensionale belichting van mannen en vrouwen. We verwachten een bepaald resultaat, nou wordt het wel heel moeilijk om een ander resultaat te krijgen. Sletvrees is een uitstekend boek waar je zeker wat van kan leren over de wereld. Sunny Bergman heeft alleen nog al last wat in de wetenschappelijke wereld positieve vervorming heeft. Je wilt een bepaald resultaat, je leeft een bepaald resultaat, de mensen met wie je omgaat krijgen dan ook dat resultaat te zien.

Het mooist is dat te zien bij haar mening over evolutionaire psychologie en de sexual mastery workshop van Alex May en haar mening over mannen. Laat ik zo zeggen, ik sta open voor andere theorieën alleen ze komt zelf zo met bar weinig. Het is bijvoorbeeld lachwekkend te noemen dat ze 1 vriendin (een zekere Amber) opvoert op die een hele theorie moet onderbouwen. Soms voert ze een gesprek met wetenschappers zoals Ellen Laan waarin dan wel een onderbouwde mening komt. Ook komt ze wel tot wat uitgekauwde conclusies waarop ze het wiel min of meer weer een keer uitvindt.

Een uitgekauwde conclusie als ongelijkheid is geil. Ze vindt het ook nog opvallend dat er fantasieën zijn waar macht of ongelijkheid in voorkomt. Oh, oh. Elke heteroseksuele vrouw is in de grond op zoek naar complete overgave aan een man. Ze voert een favoriet van mij op de seksuoloog Marta Meana. Marta Meana is even wat verder dan de tradifeministe. Ze zegt gewoon onverbloemd dat politiek correct zijn ‘niet sexy’ is. Iets wat ik ook altijd tegen mijn studenten die vrouwen gaan versieren zeg. Vrouwen willen niet dat een man vraagt of hij haar mag kussen. Ik zeg ook tegen mannen dat ze in een restaurant gewoon voor de vrouw moeten bestellen. Tuurlijk ze moeten aan de vrouw vragen wat ze lekker vindt en wat ze niet lekker vindt, alleen bestel dan voor haar. Als het goed is, ken je het restaurant en weet je gewoon dat zij dit lekker gaat vinden. Ik ben nog geen vrouw tegengekomen die dat niet leuk vindt. Wellicht is dat ook een kwestie van keuze. Want natuurlijk val ik alleen op hulpeloze onintelligente vrouwen. NOT. Zit daar iets evolutionairs in dat mannen gewoon de leiding moeten nemen met respect voor wat een vrouw wil? Hij luistert naar haar en mede op basis daarvan zet hij de lijnen uit. Iets wat zelf in een matriarchale samenleving min of meer de basis is.

Vrouw domineert man

Het grote probleem voor mannen

En dan komen we gelijk op een groot probleem voor mannen. Een probleem wat Sunny ook treffend verwoord iets eerder in haar boek. Een cameraman maakt iets van een seksuele flirt richting Sunny. Sunny is daar niet van gediend. Zoals ze zelf zegt heeft ze geen enkele aanleiding daartoe gegeven. Ok, maar mag een man dan van Sunny toch een seksuele flirt maken? Zoals al eerder gezegd, vrouwen willen niet dat een man vraagt om hij haar mag kussen. Of moeten we wachten tot we 100 % gegarandeerd weten dat de vrouw in kwestie het leuk gaan vinden? Blijkbaar mogen we alleen vrouwen versieren in Sunny’s ogen als de vrouwen het zelf leuk vinden?  In haar boek komt ook een straatdealer in drugs  die haar ongevraagd van punten voorziet over haar lichaam en haar outfit. Nou iets vrouwonvriendelijkers en meer denigrerend en objectiverend en wat voor dure woorden feministes nog meer gebruiken is er toch niet voor de gemiddelde feministische amazone hoog gezeten op haar paard der rechtvaardigheid. Toch gaat Sunny na een tijdje toch maar lekker met hem seksen, en het blijkt ook nog eens de beste minnaar ooit te zijn.  Nu wat moeten wij mannen hiermee? Toch maar alle vrouwen ongevraagd gaan voorzien van punten over hun uiterlijk?

Generaliserend gezegd hebben mannen niet zoveel fijnzinnig gevoel voor de ‘duidelijke’ signalen die vrouwen aan mannen geven. Voor ons is dat we een vrouw aantrekkelijk vinden overduidelijk in ons systeem aanwezig. Het brandt in ons, vurig en hevig op een manier die vrouwen nooit zo snel zullen ervaren. Bij mannen is het er, BAM! Bij vrouwen is een proces wat naar mijn ervaring per volgende proces 10 minuten kost. Het is een soort stappenplan.

Vrouwen kunnen vele malen geiler raken dan mannen

Vrouwen kunnen wel vele malen geiler raken dan mannen, daar ben ik van overtuigd. Ik heb nog nooit mannen die bewusteloos raken van een goede portie geile seks gezien (nou heb ik ook slechts beperkt ervaring met groepsseks). Ik heb nog nooit van mannen gehoord die even vijf minuten niet kunnen praten of even helemaal het padje kwijt zijn voor langer dan 20 seconden. Vrouwen kunnen echt naar een andere dimensie gaan. Wie weet zijn ze meer in touch met hun gevoel. Geen idee. Wie weet kunnen vrouwen er geen bal van. Ik ben ieder geval zwaar jaloers als ik een vrouw zo zie losgaan. De power die in vrouwen wat dat betreft huist is echt ongelofelijk. Je moet het zelf ervaren om te geloven.

Is dat dan een reden om een vrouw een slet te noemen? Hebben mannen vrouwen zo gek gekregen dat ze zich zelf nu in de hand houden? Waren en zijn mannen bang van de seksuele power van vrouwen? Of is het toch meer evolutionair bepaald dat vrouwen hun mannetjes goed moeten uitzoeken? Een vrouw is toch een tijdje hulpeloos als ze zwanger is. Ze zal toch iemand moeten hebben die haar beschermd en haar voedsel brengt (de evolutionaire component). Is het de opvoeding van de ouders die tegen hun dochters zeggen, “ Pas op kindje?”  Is het de psychische druk van de vriendinnen. Is het iets anders?

Zo kom je er in ieder geval niet uit. Dat ambivalente van het boek Sletvrees bevalt me ook niet als man. Het is waarschijnlijk ook een boek voor heteroseksuele feministes om zich beter te voelen dat ze het met meer dan 10 mannen hebben gedaan. Nou is dit geen oordeel van mij. Van mij mogen ze het met 10.000 mannen hebben gedaan. Zij moeten zich beter voelen over zichzelf.

Angst zul je toch zelf moeten aanpakken

Daarom is de naam van het boek ook wellicht toch niet zo goed gekozen uit oog van een feministe. Een feministe wil natuurlijk zoiets als; de maatschappij moet vrouwen en mannen die veel sekspartners hebben gehad niet met 2 maten beoordelen. Terecht. Alleen ja, wat is veel? De 1 vindt 3 veel, de ander 30. Sletvrees is natuurlijk gekozen om dan het maar 1 letter scheelt met Smetvrees.

angstoverwinnen

Echter als we het over angsten gaan hebben, zul je jouw angst toch ook echt zelf moeten aanpakken. Bij smetvrees kun je ook niet zeggen, “ Nou moet iedereen zijn handen wassen met desinfecterende zeep, elke vijf minuten.” Je zult er zelf iets aan moeten doen. Wie weet helpt het boek vrouwen om zich beter over zichzelf te voelen. Zou mooi zijn. Het is namelijk zo’n onzin dat hele ‘blaming and shaming’  gedoe. Als je het gaat uitpluizen krijg je toch iets van. Ja, met hoeveel is dan geen slet? Zijn er nummers voor? Bijvoorbeeld tot je 20e mag je er maar 3 gehad hebben. Daarna 2 per jaar. Zit je toch op 43 mannen op je 40e levensjaar. Of mag het dan 1 per 2 jaar zijn? Zo gauw je er zo over gaat praten, blijkt het gewoon pure onzin te zijn.

Geen oplossingen, laat wel zien dat het anders kan

Het boek Sletvrees geeft ook geen oplossingen. Het laat wel zien dat het ook anders kan. Ik heb als man meer aan een duidelijke conclusie. Het boek Sletvrees werpt vragen op die dan weer op 2 of meer manieren belicht worden. Blijkbaar mag je als lezer zelf een conclusie trekken. Ook is het boek Sletvrees via dat drieluik over uiterlijk, seksuele beleving en sletvrees nogmaals niet echt beter geworden. Want wat heeft het najagen van een ideaal uiterlijk met slet te maken? Wat hebben verschillende vormen van seksbeleving met slet te maken?

Ik vind het best leuk om te weten dat in Rwanda ze Sssssst maken als seksgeluid, maar wat heeft een vrouw die nu slet genoemd hier nu werkelijk aan? Wellicht denkt ze dan, goh het is allemaal cultureel bepaald, nu voel ik me al beter? Zo kan ik ook vertellen dat Japanse vrouwen ieeeh, ieeeh, ie,ie, ieeh geluidjes maken. Echt elke Japanse vrouw tot nu toe maakte die hoge piepgeluidjes. Heel irritant, het klinkt namelijk totaal niet sexy in mijn oren. Het klinkt alsof je een meisje van 4 ligt te neuken. Gelukkig besef ik dat het gewoon cultureel bepaald is, en ze het enorm naar haar zin heeft. Nee, ik vind het nog steeds penisverslappend. Het helpt niet om dit te weten, laat staan dat het een jonge vrouw van 18 helpt zich minder slet te voelen. Sterker nog die vrouwen lezen het boek van Sunny niet eens.

Het boek van Sunny is wel goed geschreven. Ik vind het boek Sletvrees bijna meer een soort reisverhaal. Heel leuk al die verschillen in culturele gebruiken. Heel leuk om te weten dat de woorden geile man en geile vrouw verschillen van betekenis in het hoofd van Sunny hebben. Dat is niet bij iedereen zo Sunny. Vraag maar eens na. Ik had gehoopt in Sletvrees iets te lezen met een kop en een staart. Ik lees daarentegen 3 koppen. Jammer dat je zo niet het uiterste haalt wat je hier uit kan halen met jouw intelligentie en feministische principes. Ik begrijp dat je met 2 kinderen het druk hebt. Je zegt ook; “ Het is een boek met materiaal wat ik nog had liggen.”  Ja, dat blijkt mij ook. Ik zie ook je uitgebreide TV-ervaring. Terwijl jij zegt ik kan in een boek dieper gaan, vind ik het boek juist een beetje blijven hangen in dezelfde luchtigheid die je vaak bij televisie ziet.Toch wil ik je bedanken voor het begin wat je gemaakt hebt.

 

Enfin laat ik tot slot ook eens zoiets doen. Ik begin met een stelling……

 

Stel nou er zou helemaal geen sletvrees, sletfactor of wat dan ook meer zijn? Vrouwen voelen zich frank en vrij om te doen wat ze willen. Ik vraag me af of ze dan echt zoveel meer seks hebben dan dat ze nu al hebben. Als je tegen vrouwen zegt –  niemand kan je meer een slet vinden dat belachelijk begrip hebben we afgeschaft- zou je dan met iedereen naar bed gaan? Nee. Ze moeten hem aantrekkelijk blijven vinden. Volgens mij hebben vrouwen ook al de perfecte oplossing gevonden. Ze liegen.. Ik vraag me wel af tegen wie eigenlijk.

Het boek Sletvrees kun je eventueel bestellen via Bol.com. Ik vind het een aanrader voor elke player. Leer je tenminste wat over al het gedoe waar vrouwen mee te kampen hebben.

Uiteindelijk blijft het voor iedereen moeilijk de druk van de maatschappij te weerstaan alsmede om uit je eigen schaduw te kunnen stappen. Kun jij dat wel en heb je zin gekregen in een seksworkshop met Alex May?

Seksworkshop voor mannen 

Seksworkshop voor vrouwen

Gratisversiertipsomvrouwenteversieren

You can leave a response, or trackback from your own site.