Verlegenheid en Verleiden

Verlegenheid en Verleiden

Willen verleiden maar het lukt niet? Een van de moeilijkste emoties om mee om te gaan, voor een man, is niet kwaadheid, verdriet of depressie. Het is VERLEGENHEID. Een soort angst om te verleiden.

Verlegenheid is de poort naar alle negatieve emoties die ik net opnoemde, want verlegenheid weet ons ervan te weerhouden te krijgen wat we verlangen.

Wanneer een man toegeeft aan zijn verlegenheid, zal hij niet tegen de vrouw praten. Hij pakt niet de kans om een nieuwe vriend te maken. Hij doet helemaal NIETS. Hij zit daar maar, vol van zelfmedelijden en angst, bang om een poging te doen tot verleiden van de vrouw.

En voor hij het weet, zullen zijn gevoelens van eenzaamheid en ontoereikendheid hem geheel in beslag nemen en wordt hij depressief.

En dat allemaal omdat hij verlegen is.

Waarom gebeurt dat? Waarom zijn sommige mannen zo vatbaar voor het toegeven aan hun verlegenheid?

Waar komt verlegenheid uit voort?

Allereerst, realiseer je dat verlegenheid gedrag is wat voortkomt uit wat MISSCHIEN zal gebeuren.

Laten we zeggen dat je een vrouw ziet die je leuk vind en waar je tegen wil praten en wellicht verleiden. Voordat je ook maar iets kunt doen, zie je alle mogelijke scenario’s in je hoofd voorbij flitsen… Je ziet dat ze je afwijst. Je ziet dat ze je uitlacht. Je ziet jezelf van streek omdat je het verkeerde tegen haar zei.

Of je het nu door hebt of niet, alle mogelijkheden passeren in gedachten de revue wanneer we het verlangen voelen actie te ondernemen richting een vrouw.

Onze VERLEGENHEID is een afweermechanisme wat ons probeert te beschermen tegen deze slechte ervaringen van het proces rondom verleiden!

Het probleem is dat als we de slechte ervaringen niet riskeren we ook nooit GOEDE ervaringen zullen hebben!

Stometangst

In de kern is verlegenheid de angst om slecht beoordeeld te worden. Iemand die verlegen is, wil niet blootgesteld worden aan de meningen van anderen,logisch want:

1. Ze geloven dat deze meningen altijd negatief zijn.

En

2. Ze hebben weinig eigenwaarde en voelen zich kwetsbaar.

En het is nog erger als het om knappe vrouwen gaat omdat daar “seksuele bevestiging” meespeelt. Als een knappe vrouw ons afwijst, is het niet alleen een slechte beoordeling, maar zullen we ook wel LELIJK zijn, niet waar?

En om het nog erger te maken, verlegenheid is voor een man veel verlammender dan het is voor een vrouw.

Een verlegen vrouw zal nog steeds worden benaderd door mannen. Maar, door de dynamiek bij daten, zal een verlegen man zelden, of misschien zelfs nooit, benaderd worden door een vrouw – zelfs wanneer een vrouw zich AANGETROKKEN voelt tot deze man!

Verlegen mannen fantaseren vaak over een vrouw die naar hen toekomt en hen mee uit vraagt. Maar dat is alleen een manier om hun eigen verlegenheid te rationaliseren. In hun gedachten hopen ze benaderd te worden zodat ze zelf het risico niet hoeven nemen. Hoe dan ook, dat gebeurt eigenlijk nooit. 99% van de vrouw wacht af tot een man HEN benaderd.

Verlegen mannen isoleren zichzelf van succes in de liefde, niet alleen vanwege hun onvermogen om actie te ondernemen, maar ook voortzetten van hun verlegenheid.

Dus, wat is de oplossing?

authentiekofjezelfzijn

 

Weg verlegenheid… verleid !

De enige manier om door de verlegenheid heen te breken is andere gedragingen aannemen evenals gedachtepatronen die een betere uitkomst promoten.

Men moet leren vertrouwen in zichzelf te krijgen, zodat zijn eigenwaarde niet kwetsbaar is voor de beoordeling van anderen. Men moet leren om in actie te komen als dat nodig is, en kansen te
grijpen als ze langskomen. Men moet leren ook de mogelijke positieve uitkomsten te zien, en te
kiezen om te streven naar díe uitkomsten.

Weet je – Ik was een “verlegen jongen”

Mijn pogingen om de vrouwen die ik wilde te ontmoeten en te daten werden steeds gehinderd door mijn verlegenheid. En weet je? Het was Klote.

Ik was eenzaam, boos en verbitterd door mijn verlegenheid.

Maar op een bepaald moment stapte ik eroverheen en een hele nieuwe wereld opende zich voor me. Ik was in staat de vrouwen aan te spreken die ik wilde. Ik had een heel aantal dates en de mooiste vrouwen in mijn leven. En DAT, mijn vriend, is succes!

Dus.. hoe kan jij doen wat ik deed?

Nou, om te beginnen zou ik je aanraden eens te kijken naar mijn boek “Zelfvertrouwen met vrouwen”. Wanneer je stap voor stap vrouwen gaat verleiden volgens dit boek, merk je dat het steeds gemakkelijker gaat. Het boek gaat o.a. over het leren contact te maken met mensen en je comfortabel voelen in dat contact.

Vrouwen Versieren Boek

Meer informatie over hoe je systematisch maar toch simpel een vrouw verleid vind je in dit boek vrouwen versieren boek:

Maar al te vaak weerhoud de ‘angstige verlegen mannen ervaring’ hen van succes. Maar goede en solide relatie-vaardigheden aanleren zal je helpen rustig te blijven in aanwezigheid van de vrouwen die je leuk vind.

Meer nog dan dat – het zal je helpen aantrekking in hen te creëren waardoor je taak stukken makkelijker wordt!

Het is een lang proces om over je verlegenheid heen te komen, maar het is de moeite waard, want aan het einde, als je je verlegenheid hebt overwonnen en de vrouw van je leven vind zul je gelukkiger zijn dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Spreek je snel,

SmoothDoc

P.S.  Zoek je meer hulp waar het vrouwen betreft? Schrijf je dan in voor een van onze training workshops!

En zo krijg jij persoonlijke instructies van onze  gekwalificeerde dating coaches.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.