Vrijgezel tegen wil en dank?

Vrijgezel zijn tegen wil en dank?

Vrijgezel zijn tegen wil en dank is iets wat bij mannen en vrouwen tot grote frustratie kunnen leiden.

Vaak is het ook voor jou een raadsel waarom anderen wel het liefdesgeluk hebben gevonden, en jij juist nog niet.

Het hele moeilijke daarbij is dat je jezelf als vrijgezel daarbij kritisch zal moeten gaan bekijken.

En op familie, vrienden of vriendinnen kun je daarbij nauwelijks of niet vertrouwen. Ze hebben haast een soort blinde vlek ontwikkeld voor uw negatieve kwaliteiten. Een eerste indruk kunnen zij in ieder geval niet geven.

En we weten allemaal: niets zo belangrijk als die eerste indruk.

Vrienden zijn ook zo mooi om jou als vrijgezel gerust te stellen. “Jouw tijd komt nog wel” of “Op elke potje past een dekseltje” en “Gewoon jezelf zijn” of “Jij, nog vrijgezel – nou dat vind ik moeilijk te geloven.”

Allemaal leuk en aardig, toch staan die leuke partners blijkbaar nog niet op je vrijgezelle deur te bonzen. Ra, ra hoe kan dan toch?

Diep van binnen knaagt er wellicht als iets in je. Zou er wellicht iets zijn, wat jij doet als vrijgezel wat je niet zou moeten doen? Of zou er wellicht iets zijn dat je wel zou moeten doen, alleen niet doet?

En dat klopt als jouw voorraadbus waar tot nu toe nog geen dekseltje op past. En de voorraad raakt dan inderdaad ook snel oud en besmet. En dus hoe langer je vrijgezel bent, hoe moeilijker het wordt nog een relatie aan te gaan.

Het is je onbewuste zelf die ervoor zorgt dat als je al lang vrijgezel bent, ook vrijgezel blijft.

Ja, zeker in dat geval doe je vaak aan zelfsabotage.

Ik zelfsabotage?

Ja, ja. Kijk maar eens of je wat herkent:

1. Manier om vrijgezel te blijven

Je bent een regelneef. Eigenlijk weet je stiekem wel dat jij zelf –  en dat willen zeggen alleen jij zelf – de enige bent die alles het beste kan regelen. Jij hebt een hekel aan mensen die zich bemoeien met jouw bestaan. Het is toch heerlijk om thuis te komen waar niemand aan je spullen is geweest. Het idee alleen al dat een ander zich aan jou opdringt,  staat je gewoonweg tegen

2. Manier om vrijgezel te blijven

Je bent in wezen bijzonder op jouw vrijheid gesteld. En je bent er zelfs zoveel op gesteld dat jouw zucht naar vrijheid haast een eigen gevangenis is geworden. Geen belofte mag gedaan worden, geen verantwoordelijkheid genomen, geen claim mag op jou worden gedaan. Je hebt daarvoor een hele flinke allergie ontwikkeld. Zodra ook maar iemand suggereert dat je iets zou moeten, (mijn ouders zijn jarig, zullen we samengaan?) dan laat je niets meer van jezelf horen. Was de relatie ooit nog levend, dan is de relatie – na wat voor claim op jou dan ook – nu zo dood als een pier.

3. manier om vrijgezel te blijven

Je bent zelf degene die claimt. Als een slechtvalk stort jij je met 300 kilometer per uur op jouw gewillige prooi. Je bent het ook niet zo gewend dat je een relatie hebt. Als je een relatie hebt, geniet je daar dan ook met volle teugen van. Onmiddellijk wordt je relatie verleid tot bezoek bij verre familie, je plant elk vrij moment in de week vol met je nieuwe partner, en belt toch zeker elke dag 2 keer. Liefde dien je te onderhouden, niet waar? Je eist eigenlijk zoveel gezamenlijkheid dat de ander wel de vrijersvoeten moet nemen. Al was het alleen maar om nog een beetje vrijgezelle adem te halen. In het geheim denkt u zoveel liefde te verdienen dat de ander dat (zeker in het begin) nooit aankan.

4. manier om vrijgezel te blijven

Zelfs ben je niet moeders mooiste exemplaar. Strikt genomen ben je in alles middelmatig tot gewoon matig in alles wat jij op het levensimprovisatietheater presteert. Tegelijkertijd eis jij het allerhoogste van jouw kandidaat-partner. Daarom valt iedereen af, en zeker de persoon die qua middelmatigheid eigenlijk het beste dekseltje is. Je verdient een gemiddeld loon, en jij wilt alleen Ferrari rijden. De rest krijgt geen eerlijke kans. Jezelf ook niet, want iets veranderen aan jouw leven? Nee, zeker niet. Jij vindt jezelf best heel goed zo.

5. manier om vrijgezel te blijven.

Eigenlijk vertrouw je niemand. En al helemaal niemand die genegenheid toont. Die dienen we zeker te wantrouwen. Geef maar gelijk een schop, of gooi er een belediging naar toe. En ja, hoor, wat een slecht mens is het inderdaad. We blijken toch altijd wel weer een goed menselijk inzicht te hebben. En verder toont jouw ervaring altijd aan dat er altijd een verborgen agenda is. Dat de ander uit is op jouw geld, jouw zaad of gewoonweg jou in je macht te krijgen. Nee, hoor dat zal jou niet zo snel (lees nooit) overkomen. Allereerst is het aan de ander om te bewijzen dat zijn liefde puur is. En daar zal jij wel even zo’n hindernisbaan voor opzetten, dat iedereen die het begin van de hindernisbaan ziet, er al niet eens aan begint. Of na de 1e hindernis het al opgeeft. Ja, je hebt gelijk hè. Ze geven het allemaal wel heel snel op. Je weet eigenlijk wel dat jij je door niemand voor het liefdeskarretje laat spannen.

Geluk in de liefde is niet iedereen gegeven. De meeste verstokte vrijgezellen hanteren een soort beproefd recept van herhaalde mislukking. Eigenlijk trial and altijd error.

Begin eens als vrijgezel echt de wil te ventileren dat jij jouw leven wilt delen met een ander.

En ja als vrijgezel dien je daar voor eerst wat vrijer en gezelliger te worden over jouw partnerkeuze. En wie weet kunnen een stelletje professionals jou daarmee helpen. In de meeste gevallen zeg je dan binnen de kortst mogelijke tijd “DAG” tegen je vrijgezellenbestaan.

Je bent van harte welkom bij www.datingdoctors.nl Dont Quit - Do Itals je echt jouw leven wil gaan delen met een andere vrijgezel.

You can leave a response, or trackback from your own site.