Collega’s versieren op het werk

Vrouwen versieren op het werk

 

 

 

Hoe versier je die collega zonder gedoe,

verziekte werksfeer of zelfs ontslag?

Als datingcoach en de specialist in moeilijke klanten (maagden, mensen met sociale angst of zelfvertrouwen problemen etc.) word ik vaak gevraagd om advies te geven over het versieren van vrouwen en mannen. Ondanks alle Tindermatches en de tegenwoordige acceptatie van internetdating is één van de meest voorkomende manieren om een vrouw te ontmoeten toch nog steeds het werk.

Iedereen loopt er op zijn paasbest rond en ja, er lopen nu 1-maal best ook zeer leuke collega’s rond op je werk. Verder breng je aardig wat tijd door op het werk. Vaak werk je ook nauw samen en leer je elkaar redelijk kennen. Dus logisch dat er wel eens wat kan gebeuren qua verliefdheid en dergelijke op het werk. Alleen je wilt het wel een beetje discreet doen. Het werk gaat door, deals worden gemaakt, en jij staat ondertussen lekker op de achtergrond en geld te verdienen en die leuke vrouw (dat lekkere wijf van accounting voor mannelijke collega’s onderling) van de boekhouding te versieren.

Hoe versier je nu die collega zonder dat je risico’s loopt op gedoe, een verziekte werksfeer of zelfs ontslag?

Het voordeel van een collega is natuurlijk  dat je iemand al kent. Om haar op date te vragen kan zo veel minder intimiderend zijn dan bijvoorbeeld ten opzichte van een onbekend iemand aanspreken of versieren in de kroeg of op straat.

Dat is best logisch in theorie. Echter er zijn nu 1-maal echte consequenties van een flirt met iemand die je steeds ziet, vooral als het uiteindelijk niet werkt. Meestal adviseer ik mijn cliënten dat ze beter niet met collega’s gaan daten. Er zijn immers genoeg vrouwen op de wereld. Waarom wil je nu net die ene?

Je moet niet schijten waar je eet

De mogelijke gevolgen voor je carrière van vrouwen versieren op het werk maken het voor veel mensen het niet waard. Het is inderdaad best een grote stap om te nemen. Serieus een collega mee uitvragen om te gaan daten? Daar denk je toch wel meestal even over na. Je moet niet gaan schijten waar je eet, is niet voor niets een spreekwoord.

Nietschijtenwaarjeeet

Dit geldt vooral als je denkt dat die ene collega waar je achteraan gaat niet eens je aandacht zou pakken in een club vol mensen die even mooi of nog aantrekkelijker zijn. Het geldt nog meer als het een collega is waar je direct mee samenwerkt en/of waar iets van machtsverschil bij zit.

Ben jij lager, dan kan bij begin en einde van de relatie snel ontslag volgen. Ben je hoger dan kan bij begin en einde van de relatie al snel een klacht voor seksuele intimidatie volgen.

Toch laten we maar eerlijk zijn, de meeste mensen gaan echt niet luisteren naar dit op zich wijze advies. Verboden vruchten smaken nu 1-maal lekkerder. En ja, hoe meer je erover fantaseert – en het mag eigenlijk niet – ja hoe geiler je wordt. De natuur zit nu 1-maal zo in elkaar dat het reptielenbrein altijd overheerst op het gezond verstand.

Nu komt de uitleg hoe je het goed doet zonder dat je het raar maakt, voor ongemakkelijkheid zorgt of dat je een bezoekje moet maken aan de afdeling P&O. Dit werkt voor zowel mannen als vrouwen.

Stap 1:  

Vrouwelijke en mannelijke collega’s versieren

Dit werkt namelijk net zo goed voor mannen als voor vrouwen.

Ik maak de aanname, zoals de meesten, dat je niet regelmatig met de desbetreffende persoon (hierna beschreven als hartendief) praat of samen tijd doorbrengt.

Daarom is de eerste stap om elkaar te leren kennen zonder onnodige risico’s te nemen. De meeste mensen die mij vragen om advies hierover zijn verlegen of rustige mensen. Als jij hieronder valt moet je langzaam met meer collega’s gaan praten op kantoor, inclusief je hartendief. Belangrijk is om jezelf open en sociaal op te stellen, terwijl je ervoor zorgt dat je iedereen hetzelfde benadert – de secretaresse, je baas, de schoonmaker en die hunk/babe. Dit is een belangrijke eerste stap om geen alarmbellen af te laten gaan in de volgende stappen.

Stap 2:

Vrouwelijke en mannelijke collega’s versieren

Wanneer je collega’s comfortabel zijn met de sociale jou, zorg dat je naar sociale gelegenheden buiten werktijden met je collega’s gaat. Het is best normaal dat collega’s samenkomen voor een borrel na het werk. Andere collega’s gaan tijdens de lunchpauze samen hardlopen. Wat ze ook bij jou bedrijf doen, integreer jezelf binnen deze sociale omgeving. Ja, werk jezelf als het ware naar binnen. Nu als dergelijke activiteiten buiten werktijd je eigen worden, zorg je als het ware vanzelf dat je ook onderdeel gaat uitmaken van het gesprek. Maakt niet uit als je zo sociaal bent of geen goede sporter. BEGIN. Slecht zijn in iets gaat niet beter worden door het niet te doen. DUH….

Stap 3:

vrouwelijke en mannelijke collega’s versieren

Nu ben je meer sociaal op het werk en ga je zo nu en dan wat leuks doen met je collega’s. Dit is een goed begin. Nu ga je zelf ook dingen organiseren. Op het moment dat je namelijk iets zelf organiseert of zelf maar voorstelt ben je gelijk de leider van iets. Een leider is altijd meer aantrekkelijk dan een volger.

Nu nodig je andere mensen uit. Natuurlijk richt je ook een uitnodiging op je hartendief. De volgende keer dat je met deze persoon praat, ga je dus in gesprek over één van de eerdere uitjes en vertel hoe leuk het was.

Vraag je hartendief hoezo zij of hij was meegegaan of juist waarom ze er niet waren. Vertel ze nogmaals hoe leuk het was en dat hij/zij erbij hadden moeten zijn. Let goed op de reactie van de ander. Nodig de ander de volgende keer niet uit tenzij ze reageren alsof ze er echt heel graag erbij hadden willen zijn.

Nu is het gewoon volhouden totdat ze een keer meegaan. Gaan ze niet mee met jouw uitje en telkens wel op andere uitjes? Ja, hopeloze missie, je kunt beter nu afkicken en je blik op andere leuke mannen of vrouwen gaan richten.

Stap 4:

Vrouwelijke en mannelijke collega’s versieren

Nu ga je een kleine sociale gelegenheid organiseren buiten het werk met enkele vrienden van je werk. Houd het bij een kleine groep van 5 mensen. Zorg liefst voor meer vrouwen dan mannen als je een man een bent en meer mannen dan vrouwen als je een vrouw bent. Twee mannen, vier vrouwen of twee vrouwen en vier mannen is perfect . Zorg dat de man of vrouw die meegaat zelf een crush heeft op iemand anders of zwaar homo of lesbisch is. Kijk van een beetje strategische planning is nooit niemand dood gegaan ;-).

Als hij/zij bij stap 3 goed reageerde kan je een uitnodiging naar je hartendief sturen. Dit is jouw kans om die speciale persoon beter te leren kennen op een persoonlijk niveau buiten het kantoor.

Stap 5:

Vrouwelijke en mannelijke collega’s versieren

Als je crush je uitnodiging accepteert en langs komt, kan je die echt op een persoonlijk niveau leren kennen en het hoeft niet ongemakkelijk te zijn, omdat je niet op het werk zit. Zorg wel er voor dat je met de hele groep praat en niet alleen met die ene speciale collega. Als je crush de één-op-één situaties vermijdt en steeds inhaakt bij het groepsgesprek kun je er vanuit gaan dat deze persoon geen verdere interesse heeft in jou. Zo houd je het niet te ongemakkelijk, behalve wanneer je juist wel die één-op-één situatie gaat forceren.

Als jullie elkaar wel interessant vinden, zal het voelen alsof er een klik is. Dit betekent dat je elkaar steeds beter kunt leren kennen, verhalen kan uitwisselen en plannen kan maken om af te spreken een andere keer.  Een date regelen met die leuke collega kun je het beste zo doen:

“Ik heb het een beetje rustig gehouden, aangezien ik eigenlijk helemaal geen zin heb om iets met collega‘s te beginnen. Alleen ik vind je toch leuk, en ben het zat om alleen maar te werken om te werken. Ik wil ook leven. Jij ook toch?” (iedereen wil leven – 1è ja te pakken)

“En ik ben best wel gesteld op discretie en mijn privacy, dus ja ik was wel blij dat je ook zo discreet bent als ik. Zo kunnen we het gewoon rustig en discreet aanpakken. Je bent toch bang hè, dat als het fout loopt je wel nog met elkaar moet werken. Alleen het is nog helemaal niks tussen ons, en ja zo kun je alles van het begin afschieten toch in het leven. Doemdenkers zjin er al genoeg niet?” (2e ja te pakken – anders wil je haar niet kennen)

“Nou gelukkig ben je ook discreet en denk je hetzelfde als ik, dat vind ik mooi aan je. Wat vindt je nog meer leuk om te doen” (ga kwalificatie in, en ontfutsel haar passies en ga op leuke dingen over – zet haar ook in het frame van seksuele agressor – zij gaf jou haar telefoonnummer, zij zat te kijken naar je, zij was opeens om 10 uur bij de koffieautomaat enz. ).

Het versieren van je collega is vanaf nu geen ver van mijn bed show meer. Het is een reële optie dat jullie nu met elkaar in bed kunnen belanden.

business-professional

Stel dat het na die eerste date toch niet gaat werken zijn er bijna geen risico’s meer over op een lastige en/of vreemde situatie op het werk. Als er een relatie ontstaat en dat gaat later uit kan er natuurlijk nog steeds zo’n situatie ontstaan. Het beste is in ieder geval super eerlijk te blijven. Als je geen relatie wilt: zeg dat in ieder geval. Je kunt op je gezamenlijke werk hem of haar vaak niet of nauwelijks kan ontlopen.

Collega’s versieren zelfs bevorderlijk voor je carrière?

Het is zelfs zo omdat je dingen organiseert en regelt voor andere collega’s dat ze het leuk hebben, dat je als sociaal wordt gezien en aardig. Dan kan nooit kwaad als je chef eens vraagt aan een collega van jou, wat ze van “die en die” vinden. Ook komt het goed over dat je zo betrokken lijkt bij het bedrijf en zoveel initiatief toont.

Met andere woorden op deze manier is het versieren van vrouwen of mannen op het werk zelfs gunstig voor je carrière.

Nu is het altijd handig om tegen je hartendief te zeggen dat je interesse hebt.  Alleen je vertelt dat je begrijpt dat er een risico is gezien dat jullie allebei bij hetzelfde bedrijf werken. Daarom zeg je altijd ongeveer het volgende;

“Hee, wij zijn collega’s, en ik heb eerlijk gezegd geen zin in allerlei gedoe op het werk. Al vind ik je wel interessant en leuk genoeg om eens samen buiten het werk af te spreken. Begrijp je dat?”

“Ja”

“Alleen maar werken is ook niet leuk. Je werkt wel om te leven, niet alleen om te werken toch?”

“Ja”

“Dus ik wel best wel een keer een drankje met je doen, alleen ik ben wel discreet. Kan jij ook discreet zijn?”

Als ze positief over je is, heeft ze echt wel aan een half woord genoeg.

Als ze niet zo positief is, gaat ze dingen opwerpen ter verduidelijking.

“Ok wat bedoel je precies?”

“Nou ik bedoel ik ga af en toe graag met collega’s wat drinken, alleen er is al zo veel geroddel. Je moet er niet gelijk wat achter gaan zoeken, dat bedoel ik. Snap je wat ik bedoel?”

Ze snappen het allemaal. Je ziet hier de enorme “Ja-ladder” natuurlijk. Verder ga je enorm in haar frame zitten. Vrouwen zien nu 1-maal overal beren op de weg.

Nu jij alleen met die collega, drankje doen. Kan van alles gebeuren. Of je weet daarna dat je jouw energie beter ergens anders kan steken. Daarom dien je wel wat seksueel escaleren toe te passen, heb je het antwoord gelijk.

Nou that’s the way I like it. Schrijf het van te voren op. Nu moet het haast wel lukken om die leuke collega te versieren. Je hebt je eerste date met een collega van je werk!

Als je de stappen volgt maar het wil niet lukken om je hartendief geïnteresseerd te krijgen, laat hieronder een bericht achter en ik help ik je zo snel mogelijk verder.

Veel succes met het versieren van die leuke collega op het werk!

Wil je meer weten over met zelfvertrouwen vrouwen of mannen te versieren? Niet alleen op het werk, alleen echt overal waar je bent?

Kijk dan even of 1 van deze 2 boeken iets voor je is.

 

Vrouwen Versieren Boek

boekzelfvertrouwenmetmannen

 

 

 

 

Photo credit: just_a_name_thingie / Foter / CC BY-ND

You can leave a response, or trackback from your own site.