Hoe kom ik zelfverzekerder over?

Hoe kom ik zelfverzekerder over?

En dan refereren we aan lichaamstaal en met name je houding.

Mensen die zelfverzekerd zijn, komen van nature zelfverzekerd over. Logisch. Maar het werkt ook andersom. Als jij jezelf een zelfverzekerde houding aanmeet, word je vanzelf een stuk zelfverzekerder. In het begin kost het enige moeite en je zult jezelf de hele tijd moeten corrigeren, maar na een tijdje gaat het vanzelf.

Vrouwen vallen op zelfverzekerde mannen. Als uit jouw houding blijkt dat je onzeker bent, reduceer je jouw kansen bij haar tot praktisch nul, nog voor je een woord met haar hebt gewisseld. Zonde. Je kent het wel: gebogen rug, naar voren gekantelde schouders, blik naar de naar de grond gericht, kleine pasjes …

Wat veel mannen als reactie daarop doen, is hun rug overdreven rechten, schouderbladen samentrekken. Ook gaan ze onnatuurlijk grote stappen zetten. Ze denken dat ze zo zelfverzekerd overkomen, maar in feite lijken ze op een Noord-Koreaanse soldaat.

Kijk voor je uit

Het eerste wat je moet doen om zelfverzekerd over te komen, is voor je uitkijken. Dan volgt de rest min of meer vanzelf. Je recht automatisch je rug en je schouders kantelen ook iets naar achteren. Tip voor in de sportschool: train je bovenste rugspieren. Door hun kantoorbaan hebben veel mannen zwakke rugspieren en bijgevolg een ineengedoken houding. Als je dus recht voor je uitkijkt, los je al een heleboel op. Maar ga geen overdreven grote passen zetten.

Loop Sneller

Ga in plaats daarvan een stukje sneller lopen. Zo vergroot je op natuurlijke wijze je pas. Als je sneller gaat lopen, ga je namelijk eerst grotere passen nemen en pas daarna je pasfrequentie verhogen.

Het klinkt simpel: recht voor je uitkijken en een tikje sneller lopen. Maar veel meer komt er niet bij kijken! Dat sneller lopen geeft je trouwens nog een ander voordeel: je loopt vóór de kudde uit in een drukke winkelstraat. Iemand die met ferme pas anderen voorbijloopt, straalt leiderschap uit. Leiders lopen immers voorop.

Neem Meer Ruimte In

Kijk even naar het plaatje hieronder. Dat zegt meer dan duizend woorden. Je ziet iedereen met een zelfverzekerde houding meer ruimte innemen. Het straalt echt uit, ik mag hier gewoon zijn! Daarentegen is verlegen lichaamstaal altijd een beetje minder ruimte innemend en ook een beetje meer gebogen. Dus hele simpele tip. Neem meer ruimte in.

zelfverzekerdtenopzichtevanverlegenlichaamstaal

 

Praat harder En Langzaam

Op het moment dat je harder en meer langzaam praat zeg je ook weer dat je verdient om gehoord te worden. Blijkbaar verdien je ook om alle tijd van anderen op te gebruiken, want je praat langzaam. Het is blijkbaar belangrijk dat je gehoord wordt. Al die dingen zorgen ervoor dat je zelfverzekerder overkomt.

Het begint met een zelfverzekerde houding

Goed, met een zelfverzekerde houding alléén ben je er nog niet. Het draait allemaal om oogcontact maken. Als je een onzeker type bent, probeer dan zoveel mogelijk mensen die je tegenkomt te begroeten met een ‘hallo’ of vriendelijk knikje. Maak het groeten van mensen tot je tweede natuur. Begin voor mij part bij oude omaatjes. Voor je het weet, groet je aantrekkelijke vrouwen zonder er bij stil te staan.

Zorg dat je oogcontact onderhoudt. Dat wil zeggen kijk niet weg, blijf haar aankijken. Tip met jouw linkeroog in haar linkeroog. Verder niet zeuren, gewoon doen. Op het moment dat je wegkijkt kom je minder zelfverzekerd over, en erger nog zij denkt wellicht wel dat je geen interesse in haar hebt! Nou dan moeten we natuurlijk helemaal niet hebben.

Meer over lichaamstaal leren we je graag tijdens onze workshop, op een  zaterdag  in Rotterdam. Het geleerde brengen we dan meteen in de praktijk tijdens het livegedeelte van onze workshop. Schrijf je in op  onze website en neus dan gelijk even rond in onze webshop.

We hebben in onze webshop bijvoorbeeld een boek dat heet Zelfvertrouwen met Vrouwen. Juist ja, om zelfverzekerder te worden in het speciaal met vrouwen.

Vrouwen Versieren Boek

Hartelijke groet,

De Dating Doctors
You can leave a response, or trackback from your own site.