Reframen, toegepast op vrouwen versieren. Hoe jij antwoordt!

Vrouwen versieren op afstand vond ik altijd moeilijk. Ik kon haar niet beïnvloeden met oogcontact, met mijn lichaamstaal, kortom mijn hele persoonlijkheid. Een deel van mijn wapenarsenaal om vrouwen te versieren is op afstand gewoon niet te gebruiken Vroeger wist ik dus ook nooit goed wat ik moest doen als een vrouw me een berichtje stuurde.  Zeker als ze iets stuurde waar ik niet direct een goed antwoord op kon verzinnen. Het was lastig, omdat niets wat ik verzon goed genoeg leek. Ik kwam erachter dat niets goed genoeg leek omdat alles wat ik zei in haar ‘frame’ viel. In dit artikel ga ik uitleggen wat dat betekent. Nog belangrijker – en hoe je ermee omgaat als een vrouw je een moeilijk berichtje stuurt.

mooie-vrouw 

 

Wat is een frame en wat is reframen?

Een frame is een bepaalde context waarin iets staat. Wanneer je de betekenis van een woord in een andere context plaatst, plaats je deze dus in een ander frame.

Iets wat je als beginnende vrouwenversierder leert is dat je de vrouw niet als prijs moet behandelen. Zij krijgt namelijk evenveel, en waarschijnlijk meer, uit het feit dat jullie elkaar ontmoeten en gaan daten.

Er bestaat dus een frame: ik ben de prijs. Dit zullen veel vrouwen automatisch op je plaatsen omdat ze ervan uit gaan dat je net zoals alle andere mannen haar als de prijs behandelt.

Jij kunt dit frame accepteren, oftewel je gaat ervan uit dat zij de prijs is. Of je kunt het frame dat ze op je legt in een andere context plaatsen. Je kunt er daardoor voor zorgt dat je opvalt tussen alle andere mannen.

Een andere manier om op te vallen is door je algemene zelfvertrouwen met vrouwen te vergroten, dan heb je zulke trucjes niet leren. Zorg voor een echte boost van je zelfvertrouwen met vrouwen door een cursus versieren:

reframen met vrouwen versieren

Voorbeeld reframen

Ik had laatst een nummer geregeld van een vrouw tijdens het uitgaan. En we waren wat heen en weer aan het whatsappen. Toen stuurde zij mij uit het niets het volgende bericht:

Met zulke berichten maak je mij echt niet geïnteresseerd in je hoor

Voordat ik verderga. Voor concrete versiertips voor mannen over welke berichten wel interessant gevonden worden – check het volgende artikel over flirttips en versiertips met Tinder  en whatsapp:

Ik had direct door dat ze maar een spelletje aan het spelen was. Als een vrouw zoiets naar je stuurt betekent dat voor mij alleen maar dat ze wel enigszins geïnteresseerd in me is. Vraag jezelf maar af, zou ze dit soort duivelse berichten sturen naar een of andere nerd?

Hoe dan ook, als ik er teveel op inga verlies ik alleen maar controle en verliest zij aantrekkingskracht.

Het frame dat zij op dat moment op je in wilt laten spelen is:  Jij wilt mij en je moet meer moeite doen.

Is het dan handig om mee te doen met dit frame? Nee, dat was het niet.

In plaats daarvan plaatste ik wat ze zei in een andere context.

De reframe die ik er van wilde maken was:  Jij wilt mij want je stuurt me deze uitdaging.

Het uiteindelijke antwoord waar ik dus mee kwam was:

Ik ben blij dat je zoveel moeite doet om me te motiveren leuke berichten te sturen maar misschien moet je toch iets meer je best doen 😉

Zie je wat ik daar doe? Ik plaats wat zij zegt in een andere betekenis. Hierdoor zorg ik ervoor dat ik haar frame eigenlijk kapotmaak. Als ze nu door wilt gaan met haar frame kan dat, maar dan moet zij het weer reframen. Sommige vrouwen doen dit wel, vooral als ze je nog niet goed kennen. Over het algemeen zal ze echter verrast zijn hoe je ermee omgaat en breek je haar frame.

Gratisversiertipsomvrouwenteversieren

You can leave a response, or trackback from your own site.