Vrouwen versieren en ongemakkelijke stiltes in het gesprek!

Bij vrouwen versieren zijn stiltes in het gesprek 1 van de eerste dingen waar mannen vanaf de eerste ontmoeting met een vrouw bang voor zijn. Oh, die verschrikkelijke stiltes in het gesprek! Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik denk zelf dat een deel van de benaderingsangst of approach anxiety hier zelfs is op gebaseerd.

Hier zijn in ieder geval enkele methoden om die ogenblikken van stiltes te voorkomen. Daarnaast geef ik vrouwen versieren tips tijdens daten die je kunnen helpen je aandacht bij het gesprek te houden. 

Natuurlijk geef ik ook die tips om het tijdens een date makkelijker te maken om die vrouw ook eens aan het praten te krijgen.

Een saaie date kan daardoor toch een boeiende date worden voor zowel man als vrouw! Meestal is een saaie date juist een teken dat 2 vreemden elkaars manier van gesprek nog niet zo goed aanvoelen.

Stiltes overbruggen tijdens een date.

Stel je hebt een leuke date, je gesprek komt erop dat jullie allebei dol zijn op muziek, en dat jullie ook erg houden van kunst. Jullie zoeken het blijkbaar allebei erg in de creatieve hoek. Blij verrast kijken jullie elkaar aan en toch valt ergens in het gesprek een ongemakkelijke stilte. Wat nu?

Als jullie elkaar al jaren zouden kennen, zouden jullie dit nu een kostbaar ogenblik noemen, een moment waarin jullie weer als vanouds in elkaar ogen wegzonken, alleen nu is het een ongemakkelijke stilte?

Bij een eerste ontmoeting gaan bij een ongemakkelijke stilte 2 harten sneller kloppen. Daarbij wordt bij elke seconde die verstrijkt de spanning groter alleen geen van jullie twee nog iets weet te zeggen. Jij begint uit pure spanning je Facebook te checken op je smartphone, waarna zij het ook maar gaat doen, en voor je het weet zitten jullie allebei op je Facebook te kijken. Date is nu ongeveer afgelopen. Geen klik…..ja dat is niet leuk.

telefoonspelenongemakkelijkestilte

Nu het eerste wat je kan doen is dat je helemaal niet in paniek hoeft te raken. Het is doodnormaal dat er af en toe stiltes vallen. Het is zelfs goed dat er stiltes vallen, hierin kan jij eens extra diep in haar ogen gaan kijken. Jij kan die spanning best hebben. Laat haar maar even zweten! Dat gezegd hebbende ben je natuurlijk wel een echte heer, en jij kan best even de stilte verbreken als het lang duurt.

Je raakt even geruststellend haar hand aan, en je snijdt gewoon weer een onderwerp aan over muziek of over eten. Jij; “Je zei dat je zo van muziek houdt, wat maak dat je er zo van houdt?” (motivatie). “Wat is het meest leuke wat je met muziek heb meegemaakt?” (positieve emotie). “Goh, leuk dat je zoiets doet, geeft aan dat je wel avontuurlijk ingesteld bent.” (compliment over karaktertrek van de vrouw).

Je zult zien als je eenvoudig dit rijtje – motivatie – emotie – karaktertrek aanhoudt (in het kort MEK of mekkeren) je altijd weer snel een gesprek kan opstarten.

Grijp wel terug op een onderwerp waarvan je al weet dat de ander het erg leuk vindt. Je hoeft helemaal geen nieuwe fascinerende onderwerpen te bedenken. Houd het gewoon lekker bij wat jij en de ander leuk vindt.

Benoem de ongemakkelijke stilte!

Een van de belangrijkste dingen die onze datingcoaches aan onze klanten leren is dat we ze gewoon over hun gevoelens laten praten. Dit is ook een goede manier om pijnlijke stiltes in een gesprek in de kiem te smoren. Als je merkt dat er een ongemakkelijke stilte is ontstaan zeg je gewoon vrolijk “Oh, ik weet wat dit is. Het is een ongemakkelijke stilte. Nou moeten we niet in paniek raken. Rustig maar er komt een einde aan.”

Leg ook even als rustgevend gebaar jouw hand op haar hand onmiddellijk zul je merken dat de vrouw tegenover je in de lach schiet. Ze zal je dankbaar zijn dat jij als man zo veel zelfvertrouwen toont en de leiding neemt in het gesprek. Op hetzelfde moment ben je heel aantrekkelijk voor haar geworden.

Bij elke ongemakkelijke situatie kan je benoemen toepassen. Het zal je altijd veel meer helpen als ‘die olifant in de kamer die iedereen opmerkt’ gewoon maar dood te zwijgen.

ongemakkelijke stilteEen afspraakje of een date is geen interview

Realiseer je dat een afspraakje of een date geen interview is, en ook geen gratis therapie is voor je gesprekspartner. Veroordeel iemand nooit – jij hebt immers niet in haar schoenen gestaan. Jij hebt niet haar opvoeding gehad. Jij hebt wellicht niet in dezelfde cultuur geleefd. Ik durf je te zeggen dat bijvoorbeeld heel veel buitenlanders het een erg onsmakelijke gewoonte vinden ons rauwe haring met uitjes te zien eten. Zo geldt het voor alles – ga eerst de ander leren begrijpen en merk dan dat mensen ook jou willen leren begrijpen.

Daarbij is goed luisteren niet alleen een dienst aan de ander. Als de ander alleen maar loopt te praten, en jij niks over jezelf loslaat, zal de ander alsnog zware bedenkingen hebben om nog een keer met je af te spreken.

Gesprekstechnieken opdringen aan de vrouw

Soms is de vrouw naast je echt een snateraar. Ze snatert maar door over alles en nog wat. Meestal is dat omdat de vrouw nerveus is en een goede indruk wil maken. Soms juist om die ongemakkelijke stilte te voorkomen. Soms willen ze toch dat jij weet wie ze zijn, en willen ze dat snel wel even in 1,5 uur aan jou vertellen.

Stel ze weer gerust als de echte leidende man die jij bent.

Denk ook niet dat je een vervelende vrouw tegenover je hebt. Jij bent de man, jij moet het gesprek naar de juiste onderwerpen zien te leiden, met vragen en “Vertel eens, wat is het meest romantische wat je ooit voor een man hebt gedaan?”

Dat zorgt dat het gesprek wel op de juiste lijn terecht komt. Wees bereid bij al je vragen ook klaar te staan om zelf alle vragen te beantwoorden.

Doelbewust stiltes introduceren bij vrouwen versieren

Als ze maar door blijf praten. ZEG SSSSSST (regel zelf die stilte), als je zo door blijf praten kan ik je niet zoenen. Of is dat juist wat je wil….?

Dus dat is wat je moet doen, als een vrouw niet of nauwelijks pauzeert of stil is, valt haar dan gewoon kalm in de rede met jullie werkelijke bedoeling.

Of denk jij dat die leuke vrouw met een onaantrekkelijke man afspreekt? Een vrouw wil net zo goed als jij een leuke man versieren. Ze doet ook haar best….;-)

Ja, ze wil ook best wel zoenen met zo’n aantrekkelijke man als jij. Ze wil het helemaal niet ongemakkelijk maken, alleen soms loopt het zo.

Daarbij geeft ze altijd jou de schuld. Zij ziet jou toch min of meer als degene die haar moet vermaken. Onterecht natuurlijk – maar ja maakt niet zoveel uit.

Zeg wel, “Hey ik wil je graag zoenen, alleen ik wil dat niet hier doen. Ik houd van privacy. Hou je ook van privacy?”

Iedereen houdt van privacy, anders is ze wellicht een exhibitionist. Nou ook niet slecht toch?

Ze zeggen dus meestal ja, die vrouwen. Bij vrouwen versieren neem je telkens de leiding. Je staat dus op, bied je arm aan, en neem haar lekker mee naar huis.

Veel plezier daar – zo zie je dat ongemakkelijke stiltes bij vrouwen versieren helemaal geen probleem hoeft te zijn!

Wil je meer over dates en ongemakkelijke stiltes bij vrouwen versieren leren, lees dan bijvoorbeeld eens ons boek Zelfvertrouwen met Vrouwen!

Vrouwen Versieren Boek

 

 

 

 

 

 

Of check onze gratis SMS2DATE app in je smartphone zodat er ook geen stiltes meer vallen tijdens het vrouwen versieren via whatsapp, Tinder of SMS-en.

SMSversiertips

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.