Van friendzone naar womanizer: A + B = C (kwadraat)

 

Van friendzone naar womanizer:

A² + B² = C²


Dat is het eerste wat de docent vertelt tijdens de les wiskunde. Een revolutie van wereldformaat toen der tijd van Pythagoras, hoewel de credits naar de oude Egyptenaren zouden moeten gaan. De stelling legt verbanden tussen lengten van zijden. Tsja, boeiend. Wat moet een jongen van 13, met een ietwat te groot voorhoofd, met een wiskundige formule die verbanden legt? Hoe helpt deze formule de jongen zijn meest onzekere en complexe tijd van zijn leven door te komen? Of, om vanuit de stelling te praten, verbanden te leggen? In de klas is het een chaos, zoals vaker. Weinigen slagen erin orde te brengen. De docent doet vergeefse een poging de 28 vmbo leerlingen te temmen… hij faalt genadeloos.

 


De bel gaat, de les is afgelopen. Al snel vormen tientallen kinderen in de aula een sociale hiërarchie die doet denken aan het huidige Amerikaanse gevangenisstelsel, waar ras en huiskleur de waan van de dag bepalen. In het midden van de groep staat Kim. Met haar sociale begaafdheid, haar snel groeiende tieten en met haar vermogen om alles af te doen met een lach, doet ze al haar opkomende puisten vergeten. Menig jongen heeft, hoe kan het ook anders, een oog op haar. Velen falen, velen belanden in de beruchte friendzone. Een kleine honderd meter verder staat ook een groep, afgescheiden van de rest. Vier jongens om precies te zijn: een ietwat slanke jongen, een ietwat te dikke jongen (90 kilo), een gamer genaamd Tim en de jongen met                          

 

De friendzone

het te grote voorhoofd. Tim en de dikke jongen maken ruzie zoals wel vaker. Het is een grappig schouwstelsel die de dikke jongen altijd wint. Als de discussie escaleert gebruikt de jongen zijn gewicht waardoor Tim verliest. Na enkele minuten maken ze het goed. Het zijn goede vrienden.

 

De bel gaat, het teken dat iedereen naar buiten moet. Zo wordt de groep met de vier personen herenigd met de anderen. De ongeschreven norm stelt dat alle klassen bij elkaar staan in de pauze. Kim komt aangelopen, vergezeld met Bart en Mike, de populaire womanizers van de school. Beiden in het bezit van een mooie lach, de een met blonde krullen en de ander met een zwarte lok. Tsja, wie wil niet gezien worden met deze 2 gasten? Mike loopt naar de jongen met het grote voorhoofd. ‘Hey Kim, kom eens hier’. Niets vermoedend geeft Kim gehoor aan zijn verzoek. ‘Hij heeft een oogje op je, hij durft het je alleen niet te vertellen’ zegt Mike iets te hard. De groep begint te lachen evenals de jongen met het voorhoofd, hoewel iedereen ziet dat dit verre van gemeend is. De dikke jongen had zich vorige week per ongeluk versproken toen ze het weer eens over Kim hadden. Nu moest hij op de blaren zitten. Kim verlaat al blozend de groep en de hiërarchische structuur wordt hervat.

 

Ik denk dat we beter vrienden kunnen blijven

Tien over drie als de bel gaat. Verschrikkelijke dag die snel vergeten moet worden. Snel naar huis. Met die insteek verlaat de jongen met het te grote voorhoofd de fietsenstalling. De fietstocht die nog geen 10 minuten duurt, krijgt een rare wending als hij zijn naam hoort. Het is Kim. Ze woont een aantal straten verder en nu moet hij na ook nog eens vijf minuten naast haar reiden. ‘Is het waar wat Mike zei vandaag?’ Vraagt Kim enigszins nieuwsgierig. Met een kille ‘ja’ geeft de jongen antwoord op haar vraag. Haar gezichtsmimiek vertelt veel. Ze is genuanceerd vereerd. ‘uh.. weetje.. ik vind je echt een onwijs aardige jongen, maar ik denk dat het beter is als we vrienden blijven’. Een inmiddels bekend fenomeen voor de jongen. Een terugkerende fenomeen, de friendzone, die zeker niet valt te relateren aan toeval. De formule van de jongen legt geen verbanden, zijn stelling van Pythagoras is uit verband gerukt.

 

Uit de friendzone

Murph’s law, zo heet de Hillegomse kroeg die vanavond bezocht wordt. Hillegom telt niet veel kroegen voor jongeren, eigenlijk gaat iedereen altijd naar dezelfde: het Puntje en Murpy’s law. Vergezeld met zijn studiegenoot lopen de twee naar de bar. Getekend met een glimlach worden twee bier besteld. Verder in de kroeg staat een blonde verschijning, een bekend meisje binnen de Hillegom ‘uitgaanscène’. Qua uiterlijk veruit het mooiste van formaat, over haar innerlijk valt te twisten. Twee jaar terug had de blondine er persoonlijk voor gezorgd dat zijn ontmaagding op 20 jarige leeftijd een feit was. Dit nadat hij een boek genaamd: The Mystery Method had gelezen, waar je al neggend de waarde van een vrouw zou moeten verlagen. Effect op haar had het zeker.

 

Naast haar staat een eveneens bekend persoon. Het is Mike, de womanizer van het schoolplein. Mike heeft de sportschool ontdekt. Mike is geïnteresseerd in haar, zij geniet van de aandacht. Dat doet ze altijd. 5 minuten later loopt de jongen met het te grote voorhoofd naar de twee. Zijn paars glimmende overhemd, gilet en breed glimmende glimlach doet denken aan een verkoper op straat, enigszins  argwanende begroet Mike de jongen. Niet veel later zit hij alleen met haar, niet veel later nemen de blondine en de jongen met het te grote voorhoofd afscheid van Mike. Mike is beland in de friendzone. De formule is gevonden, de code is gekraakt. Pick-Up heeft zijn stelling van Pythagoras in balans gebracht.

Wil je meer weten over pick up.

Lees ons vrouwen versieren boek!

Meer over laten we vrienden blijven

Meer over friendzone ontsnappen

 

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.
Lemuel says:

Fastidious answers in return of this difficulty with solid arguments
and telling the whole thing on the topic of that.

Here is my web-site :: succesvol internetdaten

Jenifer says:

Please let me know if you’re looking for a writer for your weblog. You have some really great articles and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some articles for your blog in exchange for a link back to
mine. Please send me an e-mail if interested. Many thanks!

Feel free to visit my web page … vrouwen versieren blog