Wetenschappelijk bewezen versiertips (deel 1)

Wetenschappelijk Bewezen Versiertips!

 

Versiertip 1: Neem de leiding in het delen van intieme details

Wat is je grootste angst, en wat is je diepste verlangen? Daar heb je het niet snel over met de vrouw die tegenover je aan tafel zit. Mensen zijn al gauw bang dat de ander hen niet leuk zal vinden. Zo blijven ze maar een beetje oppervlakkig lullen. Daarna is het kus op de wang, en dat het was dan.

Je dient het dus wel over je angsten en verlangens te hebben. Je dient dus wel je intieme gedachten met iemand te delen Daardoor wordt je heel snel aardiger gevonden. En het werkt ook de andere kant op. Jij vindt degene die tegenover je zit ook een stuk aardiger.  Je moet het wel geleidelijk opvoeren. Niet gelijk beginnen met vragen als “Wat is je grootste angst?”

Psycholoog Richard Wiseman van de University of Hertfordshire beschrijft In zijn boek 59 seconden een interessant onderzoek. Wetenschappers lieten twee mensen een vragenspel spelen waarbij ze elkaar vragen stelden die steeds intiemer werden. De vragen begonnen redelijk oppervlakkig  met vragen als ‘Als je iemand uit de geschiedenis zou mogen ontmoeten, wie zou dat dan zijn?‘ maar ging al snel verder met ‘Heb je een idee hoe en wanneer je zult sterven?’ en ‘Wanneer huilde je voor het laatst waar iemand anders bij was?’ Andere stellen die de controlegroep vormden, praatten over  niet interessante zaken als de voor- en nadelen van kunstkerstbomen.

De paren die het over intiemere dingen hadden, voelden zich meer met elkaar verbonden dan degenen die het over kunstkerstbomen hadden gehad. Dat viel te verwachten, maar zeer interessant was dat ze een mate van intimiteit tussen elkaar hadden die je normaal gesproken pas na een aantal maanden of jaren zou bereiken. Een aantal stellen wisselden na afloop van het experiment zelfs contactgegevens uit.

Versiertip 2:  Spiegelen

Spreken twee mensen met elkaar en vinden ze elkaar leuk, dan gaan ze automatisch de lichaamstaal en van elkaar overnemen. Dat kun je natuurlijk ook zakelijk gebruiken, bewees een onderzoek door de Universiteit Nijmegen. Hierbij bediende een serveerster de klanten op 2 manieren: óf ze was beleefd en positief, óf ze herhaalde de bestelling van haar cliënten letterlijk. Het letterlijk herhalen van de bestelling leidde ertoe dat ze een stuk meer fooi ontving.

Wetenschappelijk onderzoek door de Franse psycholoog en onderzoeker Nicolas Guéguen laat zien dat imitieren ook werkt in de liefde. In zijn boek “Zijn dominante mannen aantrekkelijk?” kun je lezen dat jonge vrouwen tijdens een speeddate hun mannelijke gesprekspartners een aantal keer imiteerden of juist niet. In het eerste geval krabden ze bijvoorbeeld aan hun neus of haalden hun hand door hun haar als hun mannelijke gesprekspartner dat deed. Of ze herhaalden bepaalde woorden letterlijk. Zei de man bijvoorbeeld: ‘Hallo, hoe heet deze leuke exotische dame?‘, dan antwoordde ze: ‘Hallo, deze leuke exotische dame heet Shaida.‘ De vrouwen die zowel de woorden als de gebaren van de man herhaalden vielen het meest in de smaak. Voor een niet meesterversierder ziet dat  imiteren er wellicht belachelijk uit. Toch proefondervindelijk (door mij en vele andere collega versierders) en ook nog eens wetenschappelijk bewezen dus.

Groet SmoothDoc

P.S.

Vond je dit artikel over wetenschappelijk bewezen versiertips interessant? Blijf ons vrouwen versieren blog volgen!~Er komt namelijk nog meer over de wetenschappelijk bewezen versiertips!

Versiertips voor mannen

Gratisversiertipsomvrouwenteversieren

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.