Bindingsangst en/of verlatingsangst

Bindingsangst of verlatingsangst 

We beginnen natuurlijk met dat wat iedereen weet, of iedereen zou moeten weten. Bindingsangst is eigenlijk verlatingangst

En verlatingsangst is eigenlijk bindingsangst. Voor de vrouwen hebben we een boek geschreven. Kijk even welke 3 leugens vrouwen altijd al hebben geloofd…

http://www.zelfvertrouwenmetmannen.nl/fabeltjes.php

En om het nog beter te zeggen. Het zijn niet allemaal leugens. Mensen met bindingsangst hebben inderdaad meestal angst dat hun partner ze verlaat. En mensen met verlatingsangst zijn juist meestal bang om zich te binden.
De meeste psychologen geven bij bindingsangst ook de volgende raad.

‘Als je een relatie hebt met iemand met bindingsangst, blijft er afstand tussen jullie bestaan. Het is erg moeilijk daar verandering in te brengen. Tenzij je lover dit probleem erkent en eraan wil werken, is het verstandig er een punt achter te zetten en iemand te zoeken die niet bang is voor intimiteit.’

Ja, natuur is wreed, alleen onze cultuur en de psychologie daarachter kan nog wreder zijn. Nou, en toch leven we nog.
En dat ondanks dat door feminisme en emancipatie veel vrouwen zijn veranderd in succesvolle, full time werkende, zichzelf de broek ophoudende (een rok is maar onhandig) stresskippen. En ik zeg stresskippen omdat vrouwen toch nog het meest arbeidsongeschikt raken vanwege psychische problemen.

En gezien de nog steeds stijgende hoeveelheid singles, is het dan alleen maar moeilijker om een relatie te gaan met die “succesvolle” vrouwen.

Mannen zijn bang van vrouwen die hen bot afwijzen. Zouden ze weten, dat hoe botter de vrouw hen afwijst, hoe meer onzeker die vrouw is?

Na een avondje afwijzen liggen diezelfde ‘bitches’ nog steeds alleen in hun bed met een bak luxe ijs, kijkend naar een lekkere chick flick. En wie weet beginnen ze later nog aan een sessie met een ergonomisch ontworpen vibrator met een leuk kleurtje, gemaakt van gerecycled plastik.

En ja ze hebben dan wel dates in het verschiet. En dan toch wel meestal met een verlegen, niet al te knappe kantoorklerk. Ja, want die kennen ze als veilig.

En ze zijn toch pas ergens begin 30, alle opties liggen voor hen nog open. Het kan nog, en de tijd tikt toch wel lekker weg.

En wij mannen?

Wij mannen knikken voornamelijk braaf in elke discussie, omdat we toch wel willen neuken. Wij maken ons ondertussen wijs “dat we er allemaal maar beter op worden”

Ondertussen is iedereen ongelukkig. Gelukkig hebben wij een boek geschreven dat wel de zaken bij de wortel aanpakt. Namelijk jouw zelfvertrouwen!

Vrouwen Versieren Boek

http://www.datingdoctors.nl/zelfvertrouwenmetvrouwen/index.php

Vrouw wil overgeven, man wil leiden

Een vrouw is ongelukkig omdat ze eigenlijk haar lichaam en geest wil overgeven aan een man vol zelfvertrouwen.

Een man is ongelukkig omdat hij haar wil leiden. Ergens heeft van zijn moeder en de samenleving opgepikt dat hij vrouwen met respect dient te behandelen.

Dat klopt.

Het leiden van vrouwen is voor veel mannen hetzelfde als het respectloos behandelen van vrouwen geworden. Dat is nou jammer.

Ik zal je een mooi voorbeeld geven van hoe een man met respect leidt.

Simpel voorbeeld wat ik vaak geef, ook op onze workshops.

Sommige mannen hebben hier echt moeite mee.

Stel je kent een vrouw redelijk. Of je hebt gevraagd wat ze lekker vindt op het gebied van eten. Nu ga je naar een restaurant. Je kent het restaurant, of je bestudeert het menu (en je stelt eventueel wat vragen), en je bestelt voor de vrouw.

En het grappige is dat het meestal mannen zijn die hier moeite mee hebben. De meeste vrouwen hebben hier geen enkele moeite mee.

Mei 1968 heeft ons toen de seksuele revolutie gebracht. En ze heeft ons daarmee nu ook het eindeloos uitstellen van de definitieve partnerkeuze gebracht. Volgens mij blijven velen van ons eenzaam en ongelukkig achter – terwijl het geluk wordt verdeeld volgens de wetten van de vrije markt. En ook Dating Doctors is niet voor iedereen te betalen (al hebben we allerlei leuke financieringsmogelijkheden).

Iedereen heeft als potentiële liefdes – en sekspartner gek genoeg een marktwaarde die zijn of haar succes op de liefdesmarkt bepaalt.

De slachtoffers zijn vooral de eenzame IT-ers die in een buitenwijk wonen en elke avond een magnetronmaaltijd eten en een pornofilm bekijken. En als ze van zichzelf denken dat hun marktwaarde laag is, en er niets aan doen, dan blijven ze zichzelf een hand geven.

Een triest en ja, gechargeerd beeld. En toch, wie weet is de vrouwelijke variant beter af?

De vrouwelijke variant is nog treuriger. Snel nadert ze de 40, en dan weet ze eigenlijk dat het met haar gedaan is.

Iedere man of vrouw wil nu langer rondneuzen op de relatiemarkt en wordt kieskeurig. En dat pakt voor vrouwen nu 1-maal ongunstiger uit dan voor mannen die ook na hun 35e nog jaren van vruchtbaarheid voor zich hebben liggen.

Je ziet het terug bij de datingsites en als je danslessen neemt. Er is een vrouwenoverschot.

Want waarom zou een leuke man van 38 een vriendin van 38 willen, als hij er ook 1 van 25 kan krijgen?

En er is een overschot aan jonge vrouwen in de grote steden. Toen ik een keer moest spreken op een feest voor de TU-Delft, werden er busladingen studentes uit Utrecht uitgeladen. Die hard op zoek gingen naar leuke mannen.

Ik heb zelf nog nooit de klacht gehoord dat er weinig mannen zijn. Wel de klacht dat er zo weinig leuke mannen zijn. Maar wat is een leuke man? Vrouwen zijn te kritisch en wachten te lang op Mr. Big – deze laatste moet tegelijk als macho hun vrouwelijk instinct prikkelen, en als lulletje rozenwater hun feministische inborst plezieren.

Ziedaar de vrouwen van NU!

Een vrouw van nu is als een sterke cafeïnevrije caffé latte met romige magere melk, en vers gemalen Fairtrade koffiebonnen. Maar nee, op haar smartphone komt een Whatsappje binnen,sorry lieve man. Als ze al sorry zegt…..

Laat je niet afschrikken door de vrouwen van nu

En wij laten ons maar afschrikken.

Oh, ze is bezig op haar telefoon. Nu kan het niet.

Ze is ongelukkig, en ze heeft een vent nodig! Pak die telefoon, en ga ervoor!

Als jij die leidende man wordt, ken ik zelfs gevallen die consensuele polygamie benaderen.

Als je redelijk op de hoogte bent, kan je zo in de smaak vallen bij de dames, dat je er meerdere tegelijk kan hebben die dit van elkaar weten.

Dat bevalt de dames nu 1-maal beter dan een vaste relatie met een minder aantrekkelijke man.

Ook zij zijn immers modern, hoog opgeleid, en onafhankelijk; ook zij hebben bindingsangst.

Is er nu een uitweg uit deze door vrijheid gebrachte narigheid?

Mannen hebben de Dating Doctors, maar vrouwen hebben niet echt een uitweg.

Er is geen weg terug naar oude traditionele waarden. We kunnen de keuzevrijheden niet ongedaan maken. We kunnen het constante verlangen naar instant – bevrediging niet meer ontlopen.

Het aangaan van een relatie wordt voor ons mannen wel nu 1-maal steeds lastiger. Dat komt niet zozeer door andere mannen (waar wij ons instinctief als zijnde ‘de boosdoeners’ op richten). Het komt doordat vrouwen steeds meer op mannen willen lijken: ze willen niet te snel settlen, ze willen nog even verder kijken.

We hebben de vrijheid waar we zo naar verlangden. En we zouden als we eerlijk zijn, niet anders wensen: liever nog de vrijheid om eenzaam en ongelukkig te zijn, dan de plicht om gelukkig een relatie te moeten aangaan.

Elke angst kan overwonnen worden

Toch is er ook de vrijheid om gelukkig een relatie te kunnen aangaan. Zelfs met bindingsangst. Elke angst kan overwonnen worden.

angstoverwinnen

En elke Dating Doctors kan je vertellen dat het ontlopen van angst niet veel doet om angst te overwinnen

Confrontatie is uiteindelijk de enige manier.

Hoe kan je verlatingsangst overwinnen?

Toch kun jij jezelf nog steeds zo afvragen:

Hoe dan? Hoe kan je bijvoorbeeld verlatingsangst overwinnen.

Je kunt bijvoorbeeld 2 weken lang door ons vakkundig geïndoctrineerd worden op onze singlesreis voor mannen de Dating Tour. Let wel! Indoctrinatie van wat jij zegt dat je wil, echter om 1 of andere reden lukt het je niet. We indoctrineren je dus eigenlijk met de dingen om jouw wil bewaarheid te laten worden. En je hebt ook nog eens een leuke tijd…..Op het moment dat je genoeg keuze aan vrouwen hebt, is het al snel duidelijk dat je snel weer een leuke nieuwe vrouw kan vinden. Dat feit zal je sneller geruststellen. Natuurlijk dien je meer te doen om naar de wortel toe te gaan, alleen een fijne omweg is het al wel. Of wil je niet genoeg keuze in vrouwen hebben? Of wil je niet weten (niet geloven, niet denken, maar weten) dat je altijd weer een leuke andere vrouw kan versieren?

Stop eens met het ontlopen van je lot om die leuke vrouw te ontmoeten die er daar buiten voor je rondloopt.

Mijn kinderen van 2 jaar hadden laatst ruzie. Natuurlijk zei ik iets in de trant van “Hee, geef elkaar een hand, en vind elkaar weer aardig.”

Weet je wat ze tegen elkaar zeiden?

“Hallo”

Ze zagen elkaar weer. Ze wilden elkaar weer zien.

Eigenlijk vraag ik aan jou of jij jezelf eens wil laten zien in het leven? Wil jij andere mensen en nog belangrijker jezelf echt weer aardig vinden? Ben jij net zo verstandig als een kind van 2?

Wil jij weer “Hallo” zeggen tegen de leuke vrouwen in je leven?

Met andere woorden: Wil je meer plezier in het fijne leven wat jou nog rest? Wil je af van bindingangst, verlatingsangst, angst om vrouwen aan te spreken, of wat dan ook?

Doe wat aan die angst!

Kijk op www.datingdoctors.nl. Het is een eerste stap die je zet om de wortels van je problemen met vrouwen aan te pakken. Er komt nog veel meer. Wacht maar af. Dubbel genaaid, hecht beter, zeg ik altijd als Dating Doctor. Zeg dag tegen je angst, wat voor angst dan ook. Van sociale fobie tot verlatingsangst tot bindingangst.

En wil je eerst een keer een boek over bindingsangst of verlatingsangst lezen, dan kun je bijvoorbeeld eens een boek over bindingsangst en verlatingsangst bekijken.

P.S.

Kijk ook op

Angst overwinnen met vrouwen versieren 

Aanspreekangst of approach anxiety voor vrouwen 

You can leave a response, or trackback from your own site.
Mooie vrouwen versieren says:

Trouwens als je op Dating Tour wilt gaan, zou ik even surfen naar de beste singlevakantie voor mannen

Joost says:

Het verhaal dat bindingsangst iets mannelijks is en verlatingsangst iets vrouwelijks kan heel natuurlijk verklaard worden.

De enige reden dat wij hier op aarde zijn (evolutionair gezien) is omdat onze voorouders zich voortgeplant hebben. Als ze daar mee gestopt zouden hebben zou dat het einde van de mens betekend hebben, heel simpel. Andersom geldt: de genen van mannen en vrouwen die nakomelingen krijgen ‘gaan door’. Dat is wat onze voorouders gedaan hebben. Met andere woorden, de genen van de mensen met het juiste voortplantingsgedrag gaan door en de genen van de mensen met verkeerd voortplantingsgedrag vallen af. Die genen hebben wij gekregen van onze voorouders, omdat zij het juiste voortplantingsgedrag hadden. En, die genen veroorzaken weer hetzelfde voortplantingsgedrag bij ons (want immers, met dat gedrag hebben onze voorouder nakomelingen gekregen).

Nou, vanuit dat oogpunt kun je dit ook verklaren.
Als man maak je een paar miljard zaadcellen per dag, dus je kunt ook echt voor veel nakomelingen zorgen. Nou, wat is dan de beste tactiek? Je kansen spreiden (want, als je toevallig een vrouw hebt met slechte genen krijg je via haar geen nakomelingen) en voor zo veel mogelijk nakomelingen zorgen. Zie daar je bindingsangst. Als je je bindt aan één vrouw kun je nooit je kansen spreiden, heel natuurlijk dus.
Voor vrouwen geldt echter dat zij maar een keer in de vier weken een rijpe eicel hebben en dat het negen maanden kost om een kind te krijgen. Als vrouw wil je dus alleen nakomelingen met de beste partner, want je kunt maar een keer in de zoveel tijd een nakomeling krijgen, en als je die dan krijgt moet het wel van een man zijn met goede genen. Zie daar je verlatingsangst. Je wilt als vrouw niet hebben dat de geschikte man om kinderen mee te krijgen er vandoor is voordat je kinderen hebt?

Misschien is dit wat lastig voor te stellen, maar probeer je dan voor te stellen dat dit verhaal niet over mensen gaat maar over dieren. Mensen zijn ook maar dieren die iets complexer zijn en veel meer hersenen hebben. We kunnen wel een prachtige beschaving hebben, maar diep van binnen blijven we natuurlijk/dierlijk gedrag houden.