Meer over sekscoaching en sekscoach Alex May

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij seks staat de liefdesband die een mens met zichzelf en met de ander mag ervaren centraal.

Mijn overtuiging is dat we in ons diepste wezen bestemd zijn om de held of heldin van een eeuwig liefdesverhaal te zijn. Ieder mens zou moeten kunnen geloven dat anderen hem of haar liefhebben en dat hij/zij hun liefde waard is. Wanneer we geboren worden en de liefde van onze ouders ervaren, hebben we daarin nog het volste vertrouwen totdat we allerlei ervaringen opdoen die dat vertrouwen ondermijnen. We zijn eerder geneigd onze mindere kanten en gebreken te benadrukken, waardoor we menen dat we liefde niet ten volle waard zijn en anderen daarom niet ten volle van ons kunnen houden. Daarom zijn sekstips natuurlijk wel handig. 

De knagende behoefte die het gevolg is van een gebrek aan liefde kan pas werkelijk bevredigd worden als we opnieuw leren lief te hebben en liefde te aanvaarden. Ieder mens heeft de mogelijkheid te ontdekken dat liefde een kracht is, even reëel als de zwaartekracht! Liefde is een natuurlijke toestand.

De “normale” cyclus van liefde bestaat in onze samenleving uit het vinden van een geschikte partner, trouwen en in veel gevallen het grootbrengen van kinderen. Helaas gaan veel mensen een levenslange relatie aan, waarin de liefde na verloop van tijd wegkwijnt of kameraadschap wordt zonder innerlijke groei en verandering. Maar innerlijke groei en transformatie zijn nu juist de sleutelwoorden voor een succesvolle liefdesrelatie met jezelf en je partner.

Veel mensen kampen met twijfels over hun relaties: Heb ik de juiste partner gevonden? Ben ik trouw aan mezelf? Lever ik niet teveel in bij deze relatie? Vaak wordt er dan rusteloos geëxperimenteerd met de ene partner na de andere of gaat men vreemd. Alsof het “ware” gevonden kan worden door de plus- en minpunten van een potentiële geliefde tegen elkaar af te wegen totdat het aantal pluspunten overeenkomt met een of andere imaginaire norm. Vaak blijft men ook in de relatievorm hangen die door de samenleving geaccepteerd is.

Mooi voorbeeld. Een man in Jemen heeft 4 vrouwen, alleen komt om van de stress. Hij gaat naar de doktor, die luistert en na een tijdje zegt. “Hee, zou je niet van 3 vrouwen scheiden, levert zo te horen een stuk minder stress op?” “Alleen ik ben rijk, en machtig, ik kan 4 vrouwen hebben. Mensen moeten toch zien dat ik rijk en machtig ben” “Ja, zegt de doktor, je zou zeggen dat als je rijk en machtig ben, dat je juist niks moet?” Ik geef dat voorbeeld alleen maar, omdat het niet een voorbeeld is van onze samenleving. Dit klinkt voor ons al logisch. En uiteindelijk als je een beetje doordenkt – zijn wij ook niet rijk en machtig? Wij moeten toch ook niks? Misschien is het juist een voorbeeld van onze samenleving. Wij moeten namelijk ook een hoop, alleen willen wij dat zelf zo? Ooit een vrouw meegemaakt, die dacht dat ze nog 2 dates moest wachten, omdat het zo hoorde? Nee, ze wilde heel graag met jou naar bed, alleen dat kan toch niet? Dan was ze een slet. Die gevoelens mag ze toch niet hebben?

Hoe dom vond jij dat toen? Gelukkig zijn wij vrijgevochten pua’s toch?

Veel mannen in de community zijn druk bezig met de fase aantrekking, en veel minder met de fase intimiteit. Toch zijn ook relaties – hoe kortstondig ook – weer een terrein waarin veel geleerd kan worden. Lees eens het volgende en kijk of je er mee eens bent:

Als je moeite hebt met jouw partner heb je in wezen moeite met jezelf. De weg naar waarachtige liefde rekent af met een alom tegenwoordig misverstand dat bij veel mensen leeft: dat er “ergens” iemand te vinden moet zijn die ons iets bieden of geven kan dat we zelf nog niet hebben. Als je werkelijke liefde vindt, vind je jezelf! Een partner kan daarbij helpen, maar kan het niet voor je doen. Wanneer je de weg van waarachtige liefde gaat, volg je de weg van je ziel, dat is je uiteindelijke bestemming.

Een liefdesavontuur heeft verschillende fasen: aantrekking, verliefdheid, verkering en intimiteit. En dat hoeft niet speciaal in die volgorde te zijn!

Intimiteit of seks is een onderdeel van een relatie. Vaak blijkt in de praktijk dat met name mannelijke cliënten vooral gericht zijn op het leren van aardige trucjes, terwijl zij eigenlijk meer nodig hebben dan dat om een succesvol liefdes- en sekspartner te worden. Vrouwen willen daarentegen graag hun liefdesrelaties evalueren, maar vinden het moeilijker om concreet aan hun seksuele relatie te werken.

Een man zijn hart bereik je in 1e instantie via zijn penis. Iets was veel vrouwen absoluut niet doorhebben, aangezien het bij hen heel anders werkt. Een vrouw haar hart verover je via haar geest. Beide seksen zijn hier absoluut in verwarring over. Kijk bijvoorbeeld wat Sasha Cobra hierover zegt

Seks-coaching probeert de wisselwerking tussen lichaam, gevoel en verstand bewust te maken via concrete oefeningen en ervaringen. Hierbij betrekt men het lichaam, de geest en de emoties. Het evenwicht tussen deze functies wordt hierdoor gecreëerd en hersteld.

Hierbij maken ze gebruik van westerse psychologische gespreks-technieken, maar combineren ze deze ook met fysieke en spirituele oefeningen die voornamelijk hun wortels hebben in Oosterse- en Aziatische culturen.

Een sexcoach als Alex May hanteert daarnaast juist ook een directe, doelgerichte en concrete aanpak en werken waar nodig hands & body on.

Wat is het voordeel om naar zo’n seminar als dat van sekscoach Alex May te gaan ?

Door je seksuele zelf en identiteit te ontplooien kom je ook in contact met je creatieve vermogens. Hierdoor ervaar je vaak meer grip op je leven.

Je neemt je lot voor zover mogelijk in eigen hand en maakt vervolgens van je leven een prachtige creatie.

Het tweede chakra in ons energiesysteem staat voor seksualiteit, voortplanting, maar ook voor creativiteit. Het bewust leren werken met deze energie heeft een positief effect op vele aspecten van je leven.

Seksuele energie ligt aan de basis van ons energiesysteem. Deze energie kan gebruikt worden voor het ervaren van intens genot, verbonden liefde, heling, troost, spel, inspiratie, emotionele ontlading, diepe ontspanning en nog veel meer.

Door je seksualiteit te ontwikkelen worden ook al je relaties liefdevoller, meer verbonden en nog meer vervullend.

Misschien handig om eens wat les te gaan nemen. Ik weet hoe veel het voor jouw (seks)leven kan betekenen. En je het neemt het dus je hele leven mee. Een dure winterjas gaat 5 jaar mee? Wat je leert op dit seminar gaat dus heel je leven mee, en kost een stuk minder dan elke goede winterjas.

Voor info kun je altijd mailen met smoothdoc@datingdoctors.nl

Introductie Alex May de Loveguru 

 

Kijkje in de seksworkshop deel 1

Kijkje in de seksworkshop deel 2

De TV-uitzending met Alex May 

Review van de seksworkshop 

En wil je meer versiertips ontvangen voor jou als man? Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief vrouwen versieren.

 

briget-maaslandnieuwsbrief

 

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.