Vrouwen versieren in de supermarkt

“Vulnerability is our most accurate measurement of courage   – Brene Brown”

Vrouwen versieren, je kansen daarvoor komen op de meest onverwachte momenten.

 

 

 

 

Laatst was ik in een supermarkt To Go waar ik een dame in volle concentratie en vertwijfeling voor de maaltijdsalades zag staan. Ik hoefde alleen een zalmsalade te halen voor mijn huisgenoot, aangezien ik een weddenschap had verloren. Ik had haar gezien en mijn instinctieve radar (reticulair activatie systeem voor de liefhebbers) draaide op volle toeren .

Alhoewel ik al een paar dagen geen vrouwen versierd of ‘gegamed’ had wist ik dat dit een gemiste kans zou zijn. Tenminste als ik deze kans om een leuke vrouw te versieren niet zou pakken.

Ik besloot dat het weer tijd was om mezelf weer te laten zien dat het niet uitmaakt in welke gemoedstoestand je bent. Het is niet op het moment niet nodig om een golden mouthpiece te bezitten. Je weet wel, die fluwelen tong die alles op de juiste manier op de juiste toon weet te zeggen. Een tong die onze wederhelft de vrouw blijkbaar ook voor mooie gelegenheden gebruikt.

Je hoeft zelf niet zoveel decennia geoefend te hebben op vrouwen versieren in de supermarkt om dit te laten slagen.  

Neerslachtig en niet in staat tot een gesprek

Ik weet van mezelf dat ik me op dat moment aardig neerslachtig voelde en ik al helemaal niet in was voor een gesprek. Laat staan dat ik er veel voor voelde om ‘afgewezen’ te worden. Genoeg redenen om het niet te doen toch? Op dat moment stond ik echter al naast haar. Daarbij had ik mezelf in zo’n nabije positie gebracht dat er simpelweg geen excuses meer waren.

genezen

Ik pakte namelijk een salade en hield deze iets onder haar borsten (plexus solaris),   zodat ze het plastic ovalen schaaltje wel moest pakken.

‘Deze moet je nemen”, zei ik. Lacherig pakte ze hem aan.

“Ja?, hoezo dan?”.

“Daar zitten olijven in, die schijnen gezond te zijn. Niet dat ik fan ben van olijven, want ze komen uit Turkije.”

De dame in kwestie leek zelf ook uit die richting te komen dus ik maakte er natuurlijk een grapje van.

“Nou, ik kom zelf ook uit die richting hoor, ik ben oorspronkelijk Koerdisch’, zei ze verlegen.

“Waarom zijn olijven gezond dan?”

“Ik vind jou ook een mooie olijf, dat is de reden dat ik je aansprak.” Die zin kwam er wel ontzettend knullig uit. Ik moest er gewoon zelf om moest lachen.

“Doe je dit vaker, je doet het goed”, hervatte ik om lekker even de rollen om te draaien en haar indirect wat te kwalificeren. Iets wat ik trouwens volgens alle gevestigde pickup theorieën met hun alwetende versiertips veel te snel deed. Ik wist namelijk nog niks van haar. Het was wat mij betreft op dat moment meer om haar te laten zien dat ik oprecht geïnteresseerd was. Ik wilde niet alleen maar als een of andere grappenmaker overkomen

Voorstellen. Het is goed dat je mij tegenkomt!

Enfin ze nog steeds glimlachend voor mijn neus. Wat mij betreft voldeed ze daarom perfect. Tijd om mezelf voor te stellen en het officieel te maken.

“Ik ben Kevin, wat is jouw naam?”.

“Ik ben Neguisha”. Ik had een nieuwe opmerking in mijn hoofd die ik wilde maken. Ik moest haar echter uitnodigen om de bal in te koppen zo erg stond ik te popelen.

“Het is goed voor je dat mij tegenkomt.”

Ja? Hoezo dan?”   Nu mocht ik gaan vertellen waarom.

“Ik heb garnalen geveegd in de haven en het werk is zo zwaar dat ik nu een garnalensalade kom halen om het te vieren. “

Het sloeg totaal nergens op, maar het is een opmerking die ik de laatste tijd vaak maak onder mijn vrienden. Punt is dat ik deze opmerking wilde maken, omdat ik hem grappig vind en niet om haar goedkeuring te krijgen. Immers, hoe relevant is deze opmerking? Toch werkte hij, omdat de authenticiteit ervan afspat.

De diepte in gaan met het gesprek

Ik was me sociaal bewust genoeg om niet te veel de grappenmaker toer op te gaan en ging meer de diepte in met het gesprek.

Hobbies, werk, waarom ze dat leuk vond en daarvoor gekozen had, met daarbij mijn positieve opmerkingen over wat ik daarbij afleidde over haar karakter. Daarnaast vroeg ik natuurlijk ook wat ze op dit moment aan het doen was. Ze bleek pauze te hebben van haar werk. Op dit moment een kopje koffie drinken samen zat er dus niet in. Ik ging naar de kassa en liet haar meelopen. We hebben nummers uitgewisseld en nu zie ik haar regelmatig ook buiten de supermarkt. Vul de rest maar in.

Informatie over vrouwen versieren kan tegen je werken

moraalvrouwenversieren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgt er een moraal van het verhaal? Nu het punt wat ik duidelijk wil maken met dit verhaal is dat te veel informatie tegen je kan werken. In de pick up noemen ze dat wel paralysis by analysis. Of te wel te veel analyseren en te weinig gewoon gaan. Al die informatie die je weet over pickup, vrouwen versieren of hoe je het ook wilt noemen kan met te veel analyse tegen je gaan werken. Je kan het zelfs gaan gebruiken als excuus om niet te gaan. Oh, deze situatie heb ik nog niet over gelezen lijkt namelijk een redelijk excuus. Wat je kan gaan beseffen is dat jij niet alles hoeft te weten. Je hoeft je niet geweldig te voelen. Je hoeft ook niet alles te weten over de juiste openingszin in precies die situatie als bijvoorbeeld een supermarkt . Het enige wat telt is de keuze het te doen. Het werkt zelfs beter je op dat moment – ook in die supermarkt –  kwetsbaar op te stellen zonder een masker op te doen. “Hee,het komt wellicht een beetje vreemd over. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat te zeggen. Ik weet in ieder geval dat ik wil zeggen dat ik je leuk vindt.”

Take vrouwen versieren – ook in de supermarkt – from there bro!

Check ook kwalificatie bij vrouwen versieren

Check ook onze andere posts over vrouwen versieren in de supermarkt

Gratisversiertipsomvrouwenteversieren

 

You can leave a response, or trackback from your own site.